Hassel

Pollensæsonen for hassel begynder normalt i februar, topper i marts og slutter i april.

Publiceret 01/09 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Pollen fra hassel optræder som de første i pollenmålingerne sammen med pollen fra el. I en mild vinter kan hasselbuske begynde at blomstre tidligt i januar. Omvendt kan en meget lang og kold vinter forsinke blomstringen med flere uger.

Astma-Allergi Danmark udsender daglige opdateringer for hassel i pollensæsonen.

Du finder Dagens Pollental her

Allergi-info

Har du allergi over for birkepollen, kan du også reagere på hasselpollen og få symptomer, længe inden sæsonen for birkepollen starter.

Fakta om hassel

De fleste hasselpollen i Danmark stammer fra arten hassel (Corylus avellana), som tilhører birkefamilien (Betulaceae).

Dagens Pollental for hassel bliver sjældent højt, på trods af at pollenproduktionen er stor og angives til 3,9 millioner per rakle. Det skyldes sandsynligvis, at hasselbuske normalt vokser i skygge under større træer i skoven. Det hæmmer spredningen af pollen med vinden.

Hvornår er pollentallet højt for hasselpollen?

Lavt: under 5 pollen

Moderat: 5-15 pollen

Højt: over 15 pollen

Derimod kan fritvoksende hasselbuske i hegn eller private haver sprede mange pollen, hvilket medfører lokale variationer i mængden af hasselpollen. Det betyder, at mennesker med allergi over for hasselpollen kan få symptomer, selvom Dagens Pollental kun angiver få eller ingen hasselpollen.

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu