Bynke

Sæsonen for bynkepollen strækker sig normalt fra midt i juli til september, hvor de højeste koncentrationer af bynkepollen oftest findes omkring begyndelsen af august.

Publiceret 01/09 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Astma-Allergi Danmark udsender daglige opdateringer for bynke i pollensæsonen.

Du finder Dagens Pollental her.

Allergi-info

I Danmark er det især grå-bynke, som giver mennesker med allergi over for bynkepollen problemer. Men har du allergi over for bynkepollen, kan du også få symptomer ved kontakt med pollen fra andre kurvblomster, fx mælkebøtter og margueritter. Det er dog ikke særlig almindeligt.

Hvornår er pollentallet højt for bynkepollen?

Lavt: under 10 pollen

Moderat: 10-50 pollen

Højt: over 50 pollen

Fakta om bynke

Grå-bynke (Artemisia vulgaris) er en almindelig udbredt ukrudtsplante, der vokser i vejkanter, på brakmarker og i skovrydninger. Den tilhører slægten bynke (Artemisia) i kurvblomstfamilien (Asteraceae). Arterne i denne slægt spreder sine pollen med vinden, i modsætning til andre kurvblomster, som er insektbestøvede.

Krydsreaktioner med fødevarer

Hvis du har allergi over for pollen fra bynke, kan du opleve at få symptomer, når du spiser visse fødevarer, fx solsikkekerner, melon og gulerødder.

De mest almindelige symptomer ved en krydsreaktion med fødevarer er kløe og lettere hævelse på læberne og i munden og svælget.

Her kan du læse mere om krydsreaktioner

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu