Aktiviteter

Projekter og kampagner

En oversigt over Astma-Allergi Danmarks nuværende og tidligere projekter og kampagner.

Nuværende projekter og kampagner

Priktest på Christiansborg

Viden og uddannelse på allergiområdet var i højsædet, da Astma-Allergi Danmark besøgte Christiansborg for at teste en række politikere for astma og allergi i 2017, 2018, 2021 og 2022. Vi arbejder for i fremtiden at kunne prikteste politikere på Christiansborg igen.

Læs om vores seneste besøg på Christiansborg

Kom i gang og Luftrummet

Astma-Allergi Danmarks kampagne Kom i gang – på komigang.astma-allergi.dk – giver dig masser af viden og gode råd til, hvordan du kan komme op i gear og få en aktiv hverdag i sommerhalvåret - også selvom du har pollenallergi, høfeber eller pollenrelateret astma.

Som en del af kampagnen lancerer Astma-Allergi Danmark samtidig "Luftvejen", som er et helt nyt gå-fællesskab på Facebook for alle, der trænger til et frisk pust i hverdagen. Vi går mod lysere tider, og nu skal vi ud at nyde forårets lune temperaturer og de spirende blomster. Går du med på Luftvejen, får du både gode råd og tips til gåture i hele landet – og du kan selv dele dine oplevelser i det virtuelle fællesskab.

Læs mere om Kom i gang-kampagnen

Besøg Luftvejen på Facebook

Luftrummet

Luftrummet er Astma-Allergi Danmarks podcastserie, hvor vi sammen med dygtige eksperter og spændende gæster vender stort og småt om astma, allergi, eksem, høfeber, kæledyr og politiske emner.

Læs mere, og lyt til Luftrummet, her

Netværk for sundhedsplejersker

Astma og allergi er sygdomme, som rammer mange børn og tallet er stigende uden man helt ved hvorfor. Astma-Allergi Danmark har derfor fokus på, hvordan familierne kan informeres og hjælpes bedst i hverdagen, og vi har fokus på sundhedsplejerskerne som ressourcepersoner på astma/allergi området.

Netværk for Sundhedsplejersker er åbent for alle sundhedsplejersker, der arbejder med astma og allergi. Vi afholder årligt eftermiddagsmøder i Øst- og Vestdanmark, med emner der relaterer til sundhedsplejerskernes daglige arbejde.

I foråret 2022 afholder vi eftermiddagskurser om forebyggelse, fødevareallergi, indeklima, børneeksem og astma.

Kurserne bliver afholdt i Ringsted, København, Randers og Middelfart.
Læs mere om program og tilmelding her

Vil du inviteres med til disse arrangementer, så skal du blot sende en mail til che@astma-allergi.dk

Afsluttede projekter og kampagner

Pusterummet

For borgere, som har isoleret sig meget under pandemien, kan det være svært at slippe bekymringerne og vænne sig til alt det, man gerne må igen. Med Pusterummet giver vi dig gode råd, redskaber og inspiration til, hvordan du langsomt giver slip på corona-angsten og føler dig tryg ved igen at bevæge dig frit rundt i et genåbnet samfund.

Pusterummet er realiseret gennem en bevilling fra Danske Patienter. Besøg Pusterummet

Team Astma-Allergi Danmark

En aktiv hverdag med pollenallergi, høfeber og astma er mulig for de fleste, når man er velbehandlet. Det satte vi fokus på med Team Astma-Allergi Danmark, hvor vi hjalp mennesker med pollenallergi, høfeber og astma til at have en aktiv hverdag, også i pollensæsonen.

Skinzone

Et projekt om børn, unge og hudallergi, hvor Astma-Allergi Danmark underviste sjette- og syvendeklasser på forskellige skoler rundt omkring i landet, i perioden 2018-2020. Skinzone, var støttet af Sundhedsstyrelsens Pulje til sundhedsfremme og forebyggelse.

Snot or not

En landsdækkende kampagne, der i perioden 2015-2019 satte fokus på høfeber og astma. En aktiv hverdag med pollenallergi, høfeber og astma er mulig for de fleste, når man er velbehandlet. Det satte Astma-Allergi Danmark fokus på med kampagnen Snot or not.

Parfumefri Zone

En kampagne der satte fokus på parfumeallergi. Deltagere havde mulighed for at oprette deres egen parfumefrie zone, samt at opgøre deres parfumeregnskab. Lavet i samarbejder med Sylvester Hvid & Co, Føtex og BIlka.

Frisk luft og mindre kemi i børneværelset

Et projekt der undersøgte skadelige kemikalier i legetøj, temperatur og fugt – alt sammen påvirker børns sundhed og trivsel på børneværelset. Projektet blev lavet i samarbejder med Det Økologiske Råd, Statens Byggeforskningsinstitut, Københavns Universitet og Green Lab Brugerinnovation.

Astma Allergi i skolen

En hjemmeside der blev udarbejdet i partnerskab med Sundhedsstyrelsen: www.Astma-AllergiiSkolen.dk. Hjemmesiden indeholdt information om skolens hverdag i relation til astma og allergi, med udgangspunkt i en virtuel skole.

Lyder du som en søløve i soveværelset? Vær velbehandlet

En kampagne der omhandlede hvordan man kan undgå symptomer og nedsat livskvalitet, ved at sørge for, at holde sin astma velbehandlet.