Velkommen til vores nye hjemmeside.

Klik her, og læs mere

Viden om Allergi Fødevareallergi

Hvad skal du undgå?

Nogle mennesker får allergiske reaktioner, når de spiser bestemte fødevarer. Det er typisk helt almindelige fødevarer, der giver allergiske reaktioner, fx mælk, rejer, jordnødder eller frugter og grøntsager.

Publiceret 30/08 2021

Ca. 1 min. læsning

Del artikel

Symptomer

Det er forskelligt fra person til person, hvilke symptomer der kommer, og hvor alvorlige de er. Efter at man har spist det, man ikke kan tåle, er den første reaktion hos større børn og voksne oftest kløe i munden og svælget. Senere kan der komme astma, høfeber, nældefeber, eksem (især hos små børn) samt en lang række symptomer fra fordøjelsessystemet, fx opkastninger, kvalme, diarre og mavesmerter.

I sjældne tilfælde kan man få allergisk shock.

Gå til lægen, hvis du har en mistanke om allergi

Hvis du har mistanke om, at du eller dit barn har fødevareallergi, bør du altid kontakte lægen, før du begynder at udelukke forskellige fødevarer fra kosten. Det er vigtigt at få stillet den rigtige diagnose, bl.a. fordi symptomerne kan skyldes andet end overfølsomhed.

Desuden er der en risiko for at blive fejlernæret, hvis du udelukker vigtige fødevarer som fx mælk fra kosten. Det skal du derfor kun gøre, hvis lægen har stillet en diagnose, der siger, at det er nødvendigt. Du bør da også have vejledning i, hvordan du kan sammensætte en sund kost uden de fødevarer, som du eller dit barn er overfølsomt overfor.

Læs mere om:

Spørgsmål om allergi?

Ring til vores rådgivning

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året