Gummi

I fremstillingen af gummiprodukter anvendes forskellige stoffer som kan give allergi.

Publiceret 03/09 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Vi omgiver os med mange gummiprodukter i hverdagen som fx gummihandsker, gummisko, elastikker og balloner. Når disse produkter fremstilles, anvendes der ofte naturgummi (latex), der tappes fra gummitræer, samt en række kemiske stoffer, der tilsættes for at give naturgummiet elasticitet og slidstyrke. Disse kemiske stoffer kaldes gummikemikalier.

Man kan udvikle allergi overfor både naturgummi (latex) og overfor gummikemikalier, og de to allergier er derfor to forskellige allergier.

De to allergier adskiller sig, fordi allergi overfor gummikemikalier er en kontaktallergi, som også kaldes type IV allergi. Den giver udelukkende symptomer i huden i form af eksem, når huden er i kontakt med stofferne.

Allergi overfor naturgummi (latex) er en straksallergi, også kaldet type I allergi, som kan give symptomer fra flere forskellige organer, fx huden, øjne, næse og lunger.

Du kan læse mere om de to allergier her:

Du kan læse om type I og type IV allergi her

Medlemskab for dig med kontakteksem

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med kontakteksem har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu