Viden om Allergi Medicin

Acetylsalicylsyre

Allergi overfor acetylsalisylsyre er en af de hyppigste medicinallergier.

Acetylsalicylsyre er et indholdsstof i lægemidler, som findes i smertestillende tabletter som Aspirin, Magnyl, Hjertemagnyl, Kodimagnyl og Treo m.fl.  

Symptomerne ved allergi overfor acetylsalicylsyre viser sig oftest som vejtrækningsbesvær, med mulig alvorligt astmaanfald til følge.  

Det kan også vise sig som nældefeber, angioødem (hævelser i de dybere hudlag), og i værste fald anafylaksi (allergisk shock)  

Har man allergi over for acetylsalicylsyre bør man heller ikke indtage smertestillende tabletter i gruppen af NSAID-præparater, da der ofte ses krydsreaktion med disse præparater. Et eksempel på et NSAID præparat er det aktive stof ibuprofen, som sælges under navne som fx Ipren og Ibumetin. 

Du kan i stedet forsøge dig med tabletter, som indeholder stoffet paracetamol, som fx Panodil, Pamol og Pinex. 

Acetylsalicylsyre fremstilles syntetisk og forekommer ikke i naturen, og anvendes ikke som tilsætningsstoffer i mad. Mennesker, der får symptomer af acetylsalicylsyre, skal dog være opmærksomme på, at de muligvis også vil reagere på konserveringsstofferne benzoesyre eller benzoater.

Har du mistanke om at du reagerer på acetylsalisylsyre, så bør du altid drøfte det med din læge, så diagnosen bliver stillet korrekt og du sikrer dig, at det fremgår i din lægejournal.  

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu