Viden om Astma Hverdagen med astma

Uddannelse, job og astma

Står du over for at skulle vælge erhverv og har eller har haft astma, så vælg dit erhverv med omtanke, da nogle erhverv kan gøre din astma værre.

Publiceret 31/08 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Når du skal vælge uddannelse og job, er det derfor en god ide at reflektere over, om din astma har betydning i forhold til det kommende arbejdsmiljø. Det er ærgerligt at skulle afbryde en uddannelse eller forlade et godt job, fordi du ikke kan tåle det.

Tænk en dagligdag igennem, tænk på rammerne og opgaverne, tal med en der arbejder inden for faget og spørg eventuelt din læge til råds.

Risikoerhverv kan være bager, møller, dyrepasser eller dyrlæge samt job inden for fx gartneri, landbrug eller skovbrug. Men arbejde som pædagog i en skovbørnehave, dekoratør eller biolog indebærer også en risiko, som du bør tænke igennem.

De fleste boglige uddannelser, som fx skolelærer, ingeniør, økonom og styrmand er erhverv uden risiko.

Læs mere i pjecen ’Dit job Dit valg Dine muligheder’.

Hvis du er i arbejde, skal du og din læge være opmærksomme på, om dit erhverv kan være årsag til astma eller årsag til forværring af din astma.

Medlemskab for dig med astma

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu