Viden om Kontakteksem Allergisk kontakteksem

Solfiltre og solcreme

Det er vigtigt, at du beskytter din hud, når du opholder dig i solen. Men nogle får allergi over for solfiltre i solcreme, som kan give eksem.

Publiceret 03/09 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Allergi overfor solfiltre

De kemiske solfiltre kan give allergi, mens de fysiske solfiltre meget sjældent giver allergi. Kemiske solfiltre er ikke meget allergifremkaldende, men på grund af stigende brug af solcreme, ses der flere tilfælde af allergi over for solfiltre end man har set tidligere.

Kemiske solfiltre kan hedde:

  • Octocrylene

Fysiske solfiltre kan hedde:

  • Zink oxid
  • Titanium dioxid

Kontakteksem over for solcreme vil typisk vise sig som eksem i form af rødme, hævelse af huden og knopper. Der kan komme små blærer, som kan blive til revner og sår. Eksemet sidder de steder på huden, hvor man har smurt sig med solcreme, og det vil klø og kan være smertefuldt, hvis der opstår revner og sår.

Hos hudlægen kan du ved hjælp af en lappetest få undersøgt, hvilket solfilter du eventuelt ikke kan tåle.

Fototoksisk kontakteksem

I nogle tilfælde giver et solfilter kun eksem hvis huden samtidig udsættes for lys. Det kaldes fototoksisk kontakteksem.

Astma-Allergi Danmarks Allergimærkning

Hvis du bruger solcreme med allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic, har vi gjort arbejdet for dig. Så skal du ikke bekymre dig om, hvad du smører på din hud. I Kemilex kan du finde alle de mange solcremer med allergimærkning under kategorien ”Solprodukter”.

Se mere i Kemilex

Medlemskab for dig med kontakteksem

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med kontakteksem har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu