Viden om Astma Hverdagen med astma

Allergi og astma

For to ud af tre børn i skolealderen og voksne med astma kan vejrtrækningssymptomerne forværres af allergi. Det er derfor vigtigt at vide, om du har allergi og alle med astma bør udredes for allergi.

Publiceret 30/08 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Ved at undgå de ting, du har allergi over for, kan du i nogle tilfælde undgå eller mindske dine astmasymptomer. Det er f.eks. vigtigt, du ikke vedvarende udsættes for kat, hvis du ikke tåler den.

Optimal behandling af allergisymptomer giver bedre astmakontrol og højere livskvalitet. God astma- og høfeberbehandling øger din tolerance for at kunne besøge hjem med dyr, du ikke tåler, og du vil bedre kunne nyde sommerhalvåret udenfor, selvom du er pollenallergiker.

De hyppigste ting, som kan udløse allergiske symptomer, kaldes allergener og er:

Husk at fortælle din læge, hvis du sammen med dine symptomer fra lungerne også oplever:

  • Snue, nys og tilstoppet næse.
  • Røde og kløende øjne.

En del voksne med astma har det, man kalder ikke-allergisk snue, hvor de har symptomer fra næsen hele året. Hvis dette også gælder dig, så fortæl det til din læge. Det er også vigtigt, at denne behandles.

Læs mere om behandling af høfeber

Medlemskab for dig med astma

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu