Viden om Allergi

Insekter

Når det er sommertid og insekter summer omkring os, kan det ske, at du bliver stukket eller bidt. For en forholdsvis lille gruppe danskere vil det resultere i en allergisk reaktion.

Publiceret 01/10 2021

Ca. 1 min. læsning

Del artikel

Hvis du er blevet stukket og har reageret med alvorlige symptomer på insektstikket, bør du gå til lægen og eventuelt få lavet en allergitest. Der bør gå mindst fire uger fra du er blevet stukket, til du får lavet allergitesten.

Testen kan måske afgøre, om du har insektallergi og om det er over for bi eller hveps – deres gift er nemlig ikke ens, og det er sjældent, at man har allergi over for begge insekter.

For de fleste med allergi gælder det, at symptomerne bliver værre efter hvert stik. Det er derfor vigtigt at vide, om den kraftige reaktion skyldes allergi, så du kan få den rette behandling.

Spiselige insekter

Græshopper, voksmøllarver, melorme, fårekyllinger og buffalolarver er alle insekter, som vinder mere indpas som fødevarer. Har du i forvejen allergi over for husstøvmider og krebsdyr, fx rejer, er der en potentiel risiko for krydsreaktioner, hvis du spiser insekter.

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu