Viden om Allergi Dyr

Har du allergi over for dyr?

Hvis du har allergi og vælger at beholde dit pelsdyr, risikerer du, at allergien bliver værre, og du kan udvikle astma.

Publiceret 07/06 2021

Ca. 3 min. læsning

Del artikel

For de fleste gør det ondt at tage beslutningen om at skille sig af med familiens pelsdyr. Men det er desværre ikke tilstrækkeligt at undgå berøring med dyret, eller holde det væk fra soveværelset.

Og det er heller ikke nok at gøre rent – også selvom det er meget grundig rengøring. De allergener fra dyret, som giver allergi, er svære at fjerne, og de vil blive ved med at give dig symptomer, så længe dyret bor i huset. Faktisk vil de tilbageværende allergener være til stede og kan give dig symptomer i flere år efter, at dyret er væk.

Når du har fundet et nyt hjem til dit dyr, er det en god idé at gøre grundigt rent. Det er muligvis nødvendigt at fjerne gulvtæpper og andre lodne ting, som er svære at gøre helt rene.

Hver gang du gør rent, fjerner du flere og flere af de stoffer (allergener), der giver allergi. Men nogle mennesker er så allergiske, at de kan få symptomer i flere år, efter at dyret er væk. Derfor kan det også for nogle være et problem at flytte ind i en bolig, hvor der tidligere har boet pelsdyr.

Kan vi have hund, når en af os har allergi over for kat?

Hvis du har allergi over for én slags pelsdyr, har du større risiko for at udvikle allergi over for andre arter af pelsdyr.

Dyr der sjældent giver allergi:

  • Fugle
  • Fisk
  • Padder
  • Krybdyr

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu