Viden om Allergi

Hverdagen med allergi

Mange mennesker med allergi lever en helt almindelig hverdag, ved at undgå de allergener, de ikke kan tåle. Men allergi kan alligevel godt fylde meget i hverdagslivet, lige fra udredning, til behandling, i forhold til skole og økonomi.

Dine rettigheder som patient

Hvordan er forløbet, fra din læge har givet dig en henvisning, til du bliver indkaldt til hospitalet? Og hvilke rettigheder har du i forhold til udredningsgaranti og ventetid?

Læs mere her

Allergi og økonomi

Nogle personer har ekstra udgifter i forbindelse med deres allergi, og der er forskellige muligheder for tilskud. Nogle fås automatisk og andre skal der søges om.

Læs mere om mulighederne for tilskud her

Alternativ behandling af allergi

Sundhedstilbud uden for det etablerede sundhedsvæsen kaldes for alternativ behandling. Mange benytter sig af dem, og nogle med stor glæde – andre uden resultat.

Her kan du læse gode råd, hvis du overvejer at benytte alternativ behandling

Daginstitution eller skole med astma eller allergi

Opstart i daginstitution eller skole forløber oftest uden de store problemer for de fleste børn med astma eller allergi, men det kan kræve et forarbejde inden opstart.

Læs mere om hvordan du kan forberede opstart i institution eller skole her

Duft og kemikalieoverfølsomhed

Nogle personer oplever, at de i meget høj grad reagerer på dufte og andre kemiske stoffer. Det drejer sig typisk om helt almindelige dufte i hverdagen, som fx parfume eller lugten af tryksværte.

Læs mere om duft og kemikalieoverfølsomhed her

 

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu