Limstoffer

Limstoffer er en samlet betegnelse for en række stoffer som har klæbende egenskaber.

Publiceret 03/09 2021

Ca. 1 min. læsning

Del artikel

Flere limstoffer, eller bestanddele af limstoffer, kan give allergi ved kontakt med huden.

De enkelte limstoffer anvendes i mange, meget forskellige sammenhænge, og det kan derfor være forskellige ting man skal undgå, afhængigt af hvilket limstof man er allergisk overfor.

De limstoffer, som er hyppigste årsag til allergi er:

Allergi over for limstoffer

Allergi overfor limstoffer viser sig som eksem, med rødme hævelse og knopper, som eventuelt kan udvikle sig til blærer og sår dér hvor huden er blevet udsat for produktet.

Tal med din læge om en henvisning til hudlæge, hvis du har mistanke om allergi over for limstoffer. Diagnosen stilles ud fra sygdomshistorien og ved en lappetest hos hudlægen. Hudlægen tester for flere forskellige limstoffer. Det kan være en ide at medbringe dine egne produkter, som du har mistanke om, at du ikke tåler.

Astma-Allergi Danmarks Allergimærkning

Du kan vælge at købe produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning Den Blå Krans eller AsthmaAllergy Nordic. Indholdet er nøje gennemgået af vores faglige medarbejdere og der tillades ikke parfume i produkterne.

Læs mere om Allergimærkningen

Medlemskab for dig med kontakteksem

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med kontakteksem har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu