Viden om Allergi Dyr

Når du møder dyr uden for hjemmet

Pelsdyr udenfor hjemmet kan være en udfordring for allergikere. Få gode råd til hvordan du skal forholde dig til pelsdyr på jobbet, i offentligt rum og når du er gæst hos andre.

Publiceret 07/06 2021

Ca. 3 min. læsning

Del artikel

I nogle tilfælde kan det give symptomer, hvis du opholder dig sammen med mennesker, som har et dyr derhjemme, som du ikke kan tåle.

Det kan være nødvendigt at bede dem skifte tøj, hvis de har været sammen med dyr og derefter skal være sammen med dig.

Du bør også undgå at gæster medbringer dyr i dit hjem, så du holder antallet af allergener fra dyr så lavt som muligt. Det er vigtigt, at dit hjem er dit helle, hvor du ikke bliver syg.

I skolen og på arbejdspladsen kan det være nødvendigt at bede om en plads, hvor du ikke sidder ved siden af dem, der har dyr derhjemme.

Hvis du bliver inviteret på besøg i et hjem, hvor der bor et pelsdyr, som du ikke kan tåle, er det ikke sikkert, at du behøver at afvise invitationen.

Din læge kan hjælpe dig med at vurdere, om du eventuelt kan tage ekstra medicin, så det er forsvarligt at komme på besøg.

Han kan også hjælpe dig med at vurdere, hvor tit du bør udsættes for dyreallergener.

Du kan overveje, om I eventuelt kan være i haven under besøget, eller om samværet for det meste kan foregå hos dig.

Gode råd til at mindske kontakt med dyr udenfor hjemmet

  • Kontakt kundeservice forud for rejser med fly, da de typisk kan oplyse om dyr på rejsen. Ved rejser med tog er der udover dyrefri zoner også forment adgang for dyr i alle stilleområder.
  • Gå i dialog med din arbejdsmiljørepræsentant eller arbejdsgiver, hvis du oplever problemer på arbejdspladsen vedrørende din allergi.
  • Fortæl om din allergi, hvis der medbringes dyr på din arbejdsplads, som fx kontorhunde. Forhåbentlig er det muligt at finde en løsning, hvor du ikke udsættes for allergener på arbejdspladsen.
  • Giv besked om din allergi til venner, familie og bekendte, så de kan tage nødvendige forholdsregler, for eksempel at der gjort rent og luftet ud inden besøg, og at hunden ikke opholder sig i de samme rum som dig under besøget.

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu