Fødevareallergi

Nogle mennesker får overfølsomhedsreaktioner, når de spiser bestemte fødevarer. Det er typisk helt almindelige fødevarer, der er anledning til reaktionerne.

Hvad er fødevareallergi?

Nogle mennesker får overfølsomhedsreaktioner, når de spiser bestemte fødevarer. Det er typisk helt almindelige fødevarer.

Læs mere

Hverdagen med fødevareallergi

Fødevareallergi kan påvirke hverdagen i større og mindre grad.

Læs mere

Hvad skal du undgå?

Har du fødevareallergi, så skal du undgå de fødevarer, der giver allergiske reaktioner, fx mælk, rejer, jordnødder eller frugter og grøntsager.

Læs mere

Behandling af fødevareallergi

Den eneste behandling over for fødevareallergi er, at undgå den fødevare, som du ikke kan tåle.

Læs mere

Diagnose af fødevareallergi

Priktest og blodprøver kan bruges til at støtte en formodning om fødevareallergi. Man kan også undersøge gennem diæt og provokation.

Læs mere