Myg

Der er næsten ingen med allergi over for myg i Danmark. De fleste reaktioner på myggestik er lokal irritation, som altså ikke skyldes allergi.

Publiceret 01/10 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Der findes en allergitest (blodprøve) over for en enkelt dansk myggeart, men der findes mindst yderligere 20 arter i Danmark. Testen bruges sjældent.

Allergilægerne anbefaler ikke, at man bruger myggeallergitesten, for de vil alligevel vælge at behandle på samme måde, hvad enten testen er positiv eller ej.

Lægen vil formentlig råde dig til at tage antihistaminer, hvis der er mistanke om, at dine symptomer skyldes allergi. Du kan også få forskellige kløestillende midler i håndkøb til at smøre på stikket.

Allergi overfor myggestik

I de sjældne tilfælde hvor der er tale om allergi overfor myg, kan de allergiske symptomer vise sig som reaktioner der påvirker hele kroppen.

Symptomerne kan være:

  • Vejrtrækningsbesvær
  • Udslæt på hele kroppen
  • Hævelse i luftvejene

Oplever du disse symptomer et det vigtigt at du straks tilkalder læge eller ringer 112

Tal også med lægen, hvis du er bekymret for fremtidige reaktioner eller får symptomer steder på kroppen, hvor myggene ikke har stukket dig.

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året