Nyheder

Seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

21/10/2024

Fremtidens sundhed: Derfor støtter foreningen astma- og allergiforskning

I år har fire forskningsprojekter modtaget økonomisk støtte fra Astma-Allergi Danmarks forskningsfond. Men hvorfor støtter vi egentlig forskningen gennem forskningsfonden? Jo, det gør vi, fordi vi ønsker at fremme forskning og udvikling inden for astma og allergi. Og det er der mange gode årsager til.

17/10/2024

Heidi kæmper for regelmæssige kontroller: Ventede to år på nødvendig opfølgning

52-årige Heidi Holmkvist har astma. Og den astma kræver kontrol to gange om året. Men Heidi bliver ikke indkaldt til kontrol, hvis ikke hun selv presser på. Der endte med at gå to år, inden hun kom til en egentlig kontrol. Og det bekymrer hende.

08/10/2024

Vilde græsplæner øger mængden af allergifremkaldende skimmelsvampesporer

Et nyt studie viser, at græsplæner, der bliver overladt til selv, skaber grobund for skimmelsvampesporer. Det kan forårsage allergier hos mennesker, der lever i nærheden. Ifølge Astma- Allergi Danmark er det endnu en god grund til at fremme allergivenlig beplantning i landets by-og boligområder til gavn for landets en million danskere med pollenallergi.

25/09/2024

Hyppige infektioner i vuggestuealderen øger risikoen for astma hos børn

Hvis børn har mange infektioner i vuggestuealderen, øger det risikoen for at udvikle astma senere i livet. Det viser et nyt, dansk studie. Vi har talt med en af forskerne bag studiet, Julie Kyvsgaard, der håber, at de praktiserende læger og børnelægerne holder ekstra godt øje med de børn, der har mange infektioner i de tidlige år.

13/09/2024

Øgede mængder af berygtet pollenplante er dårligt nyt for folk med pollenallergi

Vi har fanget høje mængder af bynke-ambrosien i pollefælderne i både København og Viborg. Det kan desværre indikere, at den meget allergifremkaldende plante er ved at få fodfæste i Danmark. Men du kan hjælpe med at holde den invasive art i skak.