Viden om Allergi Fødevareallergi

Hverdagen med fødevareallergi

Fødevareallergi kan påvirke hverdagen i større og mindre grad. Hvor påvirket man er, afhænger ofte af hvilken fødevare, man ikke kan tåle.

Publiceret 26/04 2022

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Mange mennesker med fødevareallergi lever en helt almindelig hverdag. De har nemt ved at undgå de fødevarer, de ikke kan tåle, og symptomerne er ikke alvorlige, selvom de kommer til at spise noget, de ikke kan tåle. Det gælder fx ofte for dem, der er overfølsomme over for bestemte rå frugter eller grøntsager på grund af deres pollenallergi.

Kan man derimod ikke tåle mælk, æg eller hvede, som indgår i mange fødevarer, uden at man lige kan se det, får fødevareallergien væsentlig større indflydelse på ens hverdag. Man skal bruge tid på at læse varedeklarationer nøje, lave maden fra bunden osv. Desuden kan det kræve forberedelse at gå ud at spise eller rejse, og man skal informere institution, skole og fritidshjem, hvis man har et barn med fødevareallergi.

Det samme gælder, hvis man har en allergi, hvor selv meget små mængder af den fødevare, man ikke kan tåle, kan give meget alvorlige symptomer, som fx nogle med jordnøddeallergi oplever.

Ved du, hvordan det er at være barn med jordnøddeallergi?

Børn med andre alvorlige fødevareallergier kan føle det præcis lige sådan.

Se Leos historie.Lyt til vores podcast om livet med anafylaksi og livstruende allergi:

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu