Allergi over for kød

Kødallergi er sjældent, men forekommer. Der er opdaget risiko for efterfølgende at udvikle allergi over for kød, når man er blevet udsat for flåtbid.

Publiceret 31/08 2021

Ca. 1 min. læsning

Del artikel

Det er sjældent, at mennesker har allergi over for kød. Men nogle med mælkeallergi reagerer på okse- og kalvekød, og enkelte med allergi over for æg får symptomer, når de spiser kyllinge- og hønsekød.

Man har for nylig opdaget allergenet alpha-gal, et kulhydrat, der både findes i en flåts mavetarmkanal og hos firbenede pattedyr.

Bliver du bidt af en flåt, kan dette alpha-gal blive overført til dig, og du kan danne antistoffer mod alpha-gal efter flåtbiddet. Da kød fra pattedyr også indeholder alpha-gal, så kan personerne få en allergisk reaktion, når de spiser fx okse-, svine- og lammekød.

Spørgsmål om allergi?

Ring til vores rådgivning

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem for kun kr. 225,- om året