Dagens Pollental

Opdateret

Luk

Pollendata for den valgte by på drop-down listen er baseret på den nærmeste målestation. I Danmark er der i øjeblikket to pollenfælder i hhv. Østdanmark (København) og Vestdanmark (Viborg). Derfor skal du bruge pollenvarslingen og pollentallet som et billede på pollentendensen.

Læs hvordan vi måler pollen

Vejret kan påvirke pollenniveauet

-

- m/s

- MM

Vejrudsigten fra YR, leveret af Norges Meteorologiske Institut og NRK

Bliv medlem

Hvad er Dagens Pollental?

I pollensæsonen udsender Astma-Allergi Danmark dagligt meldinger om luftens indhold af de vigtigste allergene pollentyper. Det kaldes Dagens Pollental.

Dagens Pollental er det gennemsnitlige antal pollen per kubikmeter luft per døgn målt i tidsrummet mellem kl. 13 i går til kl. 13 i dag. Tallet er det tætteste, vi kommer, på et her og nu-estimat for mængden af pollen i luften.

Læs mere om, hvordan vi måler pollen her.

Hvad kan jeg bruge Dagens Pollental til?

Dagens Pollental er en hjælp til dig, der enten har mistanke om pollenallergi eller en kendt pollenallergi, det vil sige en allergi, der er diagnosticeret af lægen ved for eksempel en priktest.

Læs mere om diagnose og priktest her.

Dagens Pollental er nemlig en guide til dig om, hvor vi er i pollensæsonen. Det finder du ud af ved at sammenligne Dagens Pollental med Pollenkalenderen, der viser et normalt sæsonforløb. Brug den viden sammen med femdøgnsvarslingen til at planlægge dit medicinindtag og daglige udendørsaktiviteter såsom fodboldkampe og vandreture i skoven.

Hvordan finder vi frem til Dagens Pollental?

Det er Astma-Allergi Danmarks Pollenteam, der står for at måle pollen og svampesporer i Danmark. Det er et omstændeligt arbejde, der kræver tid og tålmodighed. Her får du et indblik i, hvordan arbejdet foregår.

Services til dig med høfeber

Pollenapp

Vores app er allerede downloadet af over 400.000 danskere. Uundværlig for personer med pollenallergi.

Pollenmail

Få besked om Dagens Pollental og -varsling for de kommende dage på mail hver dag i hele pollensæsonen.

Pollengrafer

Få det store overblik over pollensæsonerne med vores interaktive grafer, hvor du kan gennemgå alle døgntallene fra 2013 og frem til i dag.

Pollenguide

Læs vores pollenguide, ”Værd at vide om pollen og høfeber”. Her har vi samlet alt, hvad du har brug for at vide.