Bliv klog på pollen

Hvad er pollen?

På latin betyder ordet pollen fint støv. Det mikroskopiske blomsterstøv er plantens sædceller, som den formerer sig ved. Op om en million danskere har allergi over for pollen.

Læs mere

Typer af pollen

De vigtigste allergene pollen kommer fra vindbestøvede træer, græsser og urter. I Danmark drejer det sig om el, hassel, elm, birk, græs og bynke.

Læs mere

Pollenforsker: Pollensæsonen bliver længere og mere intens

Årsagen er et varmere klima, siger førende pollenforsker Carsten Ambelas Skjøth.

Læs mere

Sådan måler vi pollen

Det er Astma-Allergi Danmark, der står for at måle pollen og skimmelsvampesporer i Danmark. Det er et omstændeligt arbejde, der kræver tid og tålmodighed.

Læs mere

Spørgsmål og svar om pollen

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning får mange spørgsmål om pollenallergi og Dagens Pollental. Vi har samlet nogle af de mest stillede spørgsmål – måske finder du et svar, du kan bruge.

Læs mere

Vejret og pollen

Hvis du har pollenallergi, er det en god idé at holde øje med vejrudsigten. Vejrforholdene er nemlig af største betydning i forhold til hvornår, hvor og hvor mange pollen, der er i luften.

Læs mere

Klimaforandringer

Klimaforandringerne og den globale opvarmning har indflydelse på pollensæsonen og dermed dit helbred, hvis du har pollenallergi.

Læs mere

Pollen gennem døgnet

I pollensæsonen er der i pollen i luften hele døgnet, men generelt vil der være flest pollen i luften i dagtimerne og færrest om natten.

Læs mere

Pollenmålingens historie

Astma-Allergi Danmark har siden 1977 stået for at indsamle og registrere luftens indhold af pollen og svampesporer i samarbejde med DMI.

Læs mere