Viden om Allergi Hverdagen med allergi

Alternativ behandling af allergi

Der findes mange tilbud om alternativ behandling, hvis du er berørt af allergi. Mange benytter sig af dem, og nogle med stor glæde – andre uden resultat.

Publiceret 30/06 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Sundhedstilbud uden for det etablerede sundhedsvæsen kaldes for alternativ behandling eller komplementær behandling. Der findes ingen videnskabelig dokumentation for, at alternativ behandling virker på allergi. Og det er svært at bruge en videnskabelig målestok i den alternative verden. Derfor er det ofte svært at komme med en samlet konklusion for alternative behandlinger.

Der forskes meget for at finde dokumentation for alternativ behandling, og vi følger naturligvis med i forskningen og udviklingen, men har ikke mulighed for at vurdere og anbefale bestemte alternative behandlinger.

I stedet kan vi hjælpe dig med råd og vejledning, der sikrer, at du får mest muligt ud af det valg, du mener, vil hjælpe dig i din hverdag.

Meget alternativ behandling er baseret på oplevelser og erfaringer. Måske har du hørt om nogle, der har fået det bedre efter alternativ behandling, eller måske har du hørt om nogle, som ikke oplevede nogen effekt.

Gode råd, hvis du overvejer alternativ behandling

 • Supplér i stedet for at erstatte.
  Alternativ behandling kan ikke erstatte den medicin, din læge har ordineret til dig. Se derfor den alternative behandling som et supplement til din behandling. 
 • Tal med din læge.
  Nogle former for naturmedicin kan påvirke traditionel medicin, og visse midler kan for eksempel indeholde pollen. Tal derfor behandlingen igennem med din læge for at sikre dig, at de to slags medicin ikke modarbejder hinanden. 
 • Stil krav til din behandler.
  Markedet for alternativ behandling er broget. Gør dig klart, hvilke kriterier du vælger ud fra, inden du beslutter dig for en bestemt alternativ behandler. 
 • Stil krav til din behandling.
  Spørg dig selv, hvad dit mål for behandlingen er. Er det helbredelse? Færre symptomer? Mere energi? Forhold dig til, om dine forventninger er realistiske.  
 • Beslut, hvor lang tid du vil bruge.
  Gør op med dig selv, hvor mange behandlinger du er indstillet på at gå til. I gennemsnit tager et behandlingsforløb hos en alternativ behandler cirka seks behandlinger, men det er meget individuelt. 
 • Gør op, hvad behandlingen må koste.
  Prisen for alternativ behandling er meget forskellig. Overvej, hvad du synes er rimeligt at betale, og om du mener, at det er pengene værd.  

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu