Nyheder

Nyt dansk studie: Forskere har fundet en brik, der forhåbentlig kan bidrage til at forebygge astma i fremtiden

Forskere fra Dansk BørneAstma Center, Herlev og Gentofte Hospital har fundet ud af, at sammensætningen af de vira, der lever i tarmen, har betydning for et barns risiko for at udvikle astma. Forhåbentlig kan den viden være med til at forebygge astma i fremtiden.

Publiceret 16/05 2024

Ca. 4 min. læsning

Del artikel

Anders Elkær Jensen
Seniorforsker Jakob Stokholm fra Copenhagen Prospective Studies on Asthma in Childhood (COPSAC) ved Dansk BørneAstma Center, Herlev og Gentofte Hospital. Foto: Christian Als

Af Katrina Gillies Rasmussen

Hører du også en del om, at tarmen spiller en stor rolle, når det kommer til en række forskellige sygdomme? Det gør du måske, fordi det er et varmt videnskabeligt felt i øjeblikket.

Og der er netop blevet publiceret et dansk studie, der for alvor gør forskningsområdet brandvarmt. Det nye studie viser, at sammensætningen af de vira, der er i tarmen hos små børn, har indflydelse på risikoen for at udvikle astma. Det har forskere fra Herlev og Gentofte Hospital som de første i verden slået fast.

– Vi har i tidligere forskning vist, at en umoden sammensætning af bakterier i tarmen ved etårsalderen kan påvirke risikoen for at udvikle astma senere i livet. I det her studie viser vi, at vira i tarmen også spiller en rolle i forhold til astmaudvikling, fortæller seniorforsker Jakob Stokholm fra Copenhagen Prospective Studies on Asthma in Childhood (COPSAC) ved Dansk BørneAstma Center, Herlev og Gentofte Hospital.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark