Nyheder

Når astma dikterer sexlivet

Sex og astma er nok ikke to ting, som man naturligt kobler til hinanden, men for Karina Wissing er sex og astma desværre tæt forbundet. Karina har nemlig sex på astmaens præmisser, som hun selv beskriver det. Hun undgår særlige sexstillinger, fordi de giver hende åndenød, og så giver hun aldrig oralsex, fordi hun ikke rigtigt kan få luft.

Publiceret 22/02 2024

Ca. 5 min. læsning

Del artikel

sex og intimitet
Grafik: Shutterstock

Af Katrina Gillies Rasmussen

Astma kan være en indgribende sygdom, der ofte viser sit ansigt på upassende tidspunkter. I virkeligheden er sygdommen aldrig velkommen, men den har det bare med at infiltrere øjeblikke, hvor den er særligt uønsket. 28-årige Karina Wissing har astma og oplever i høj grad, hvordan hendes astma kan kigge frem, når hun virkelig ikke ønsker at have noget med den at gøre.

Desværre er det sådan, at luftvejslidelser er kendt for at påvirke lysten negativt, da en del oplever, at den fysiske anstrengelse kan trigge astmaen. Man kan blive kortåndet, forpustet, hoste og opleve trykken for brystet – ligesom ved al anden fysisk anstrengelse. Når Karina har sex, blander astmaen sig indgående. Karina fortæller, at hun er nødt til at indrette sit sexliv efter hendes astma. Det er enten sex på astmaens præmisser eller slet ikke.

– Når jeg har sex, og jeg ligger fladt på ryggen, er det svært for mig at trække vejret. Missionærstillingen er derfor udfordrende, når astmaen driller. Den eneste stilling, som reelt fungerer for mig og min astma, er, når jeg ligger på alle fire, og han står bag ved mig, fortæller Karina.

For at læse hele Karinas historie skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark