Nyheder

I Aalborg ligger Danmarks eneste daginstitution, der er særligt målrettet børn med astma, allergi og eksem

Det er kun i Aalborg, at der er en daginstitution, der er særligt indrettet til børn, der har astma, allergi og eksem. Og det er et problem, mener institutionslederen i Hyldehaven, Maj-Britt Andersen.

Publiceret 09/10 2023

Ca. 6 min. læsning

Del artikel

Leder af Hyldehaven
Tekst og foto: Katrine Gillies Rasmussen

Legetøj, flyverdragter og farvestrålende billeder på væggene. Hyldehaven ligner enhver anden daginstitution ved første øjekast. Men det er den alligevel ikke helt. Allerede inden mit besøg, får jeg nemlig fortalt, at jeg ikke må have parfume på, når jeg besøger dem, og hvis jeg har husdyr, får jeg en malerdragt på under besøget.

– Hyldehaven er på mange måder en helt almindelig institution med bedsteforældredage og påskeklip, dog med den forskel, at vi tager særligt hensyn til børn med astma, allergi og eksem. Børn, der for eksempel har haft en svær nat, fordi de har hostet meget, må gerne komme herned, selvom de er trætte. Vi ved nemlig, hvordan vi skal håndtere det, og vi sørger for, at de får noget søvn i løbet af dagen, fortæller Maj-Britt Andersen, der er institutionsleder i Hyldehaven, og fortsætter:

– Hvis et barn for eksempel har høfeber på grund af pollenallergi eller symptomer på astma, hjælper vi med akutmedicinen og indretter dagen for barnet, så sygdommen fylder så lidt som muligt. Det, som vi gør her, er at give både børn og forældre en tryghed, forklarer Maj-Britt Andersen.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark