Nyheder

Frisørskolerne får håndeksem ned med nakken

Har du arbejder som frisør, har du også den største risiko for at få arbejdsbetinget håndeksem. På lidt over 10 år er risikoen dog faldet markant, viser en ny undersøgelse fra Videncenter for Allergi. I den kan man læse, at et særligt fokus på forebyggelse i undervisningen har været effektivt. Astma-Allergi Danmark tog på besøg på frisøruddannelsen NEXT i København for at høre, hvad det er, de gør så godt.

Publiceret 07/02 2023

Ca. 5 min. læsning

Del artikel

Frisør
Foto: Astma-Allergi Danmark

Iført blå nitrilhandsker masserer de vordende frisører farve ind i hårtotterne på de flot sminkede dukkehoveder. Andre ordner spidser eller tynder ud.

Klip, klip, klip. Lyden af frisørsakse fylder undervisningslokalet, der er indrettet som én kæmpemæssig salon med række efter række af spejle, vaske og udluftningsrør.

Lyden af sakseklip blandes med småsludder og nysgerrige spørgsmål til holdets underviser. Hun hedder Dorte Skovby og er en garvet én af slagsen. I de seneste 11 år har hun sammen med en kollega stået for undervisningen i kemisk arbejdsmiljø.

Et fag, der blev indført for at gøre noget ved den mindre eksemkrise, som frisørfaget stod i. I 2009 svarede 42,8 procent af danske frisører i en spørgeskemaundersøgelse, at de havde haft håndeksem i løbet af deres karriere. Det er flere end i nogen anden branche.

Et skræmmende tal, som kun bliver mere hårrejsende med tanke på, at håndeksem tvinger mange frisører til at lægge saksen på hylden efter få år. Og det er vel at mærke i en branche, hvor gennemsnittet i forvejen kun bliver ved i underkanten af 10 år. Det lysner dog forude.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark