Nyheder

Femårige Simon har penicillinallergi

Penicillin. Intet lægemiddel har i den menneskelige historie medført så drastisk en ændring i sygdomsbehandlingen, som penicillin har. Men mirakelmidlet, der dagligt redder mange liv, er farligt for Simon Sloth Johansen.

Publiceret 07/03 2024

Ca. 6 min. læsning

Del artikel

Simon
Femårige Simon Sloth Johansen har penicillinallergi. Foto: Flemming Gernyx

Af Katrina Gillies Rasmussen

Femårige Simon Sloth Johansen er lige kommet hjem efter sit faste kontrolbesøg. Han går til kontrol for sin astma og allergi på Odense Universitetshospital (OUH) hver sjette måned. Nu skal han bruge resten af dagen på sofaen hjemme i Glamsbjerg, hvor han skal slappe af og traditionen tro have en is. Simon får nemlig altid den samme is, når han har været til kontrolbesøg på hospitalet.

– I dag, da vi kommer ind til lægen på OUH, snakker vi om resultatet af Simons provokationstest. Lægen kan se, at Simon har været til provokationstest for seks måneder siden, hvor det blev dokumenteret, at Simon har penicillinallergi. Simons penicillinallergi bliver parkeret i fem år, indtil han muligvis skal til test igen på et tidspunkt. Der er nemlig ikke så meget at gøre ved den, fortæller Louise Sloth, der er Simons mor.

For at læse hele Simons historie skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark