Nyheder

Esther, der har en livsfarlig jordnøddeallergi, skal til Japan

Kan man rejse til Japan med et barn, der har jordnøddeallergi? Ja, det kan man, mener familien Henningsen. Men det kræver, at man laver et grundigt stykke forarbejde, inden man rejser afsted. Kom med hjem til familiens rækkehus i Jonstrup, hvor de fortæller om, hvilke overvejelser de gør sig, inden de flyver afsted til Japan.

Publiceret 29/06 2023

Ca. 6 min. læsning

Del artikel

Familien Henningsen
Foto: Flemming Gernyx / Tekst: Katrina Gillies Rasmussen

Omkring familiens runde træbord sidder Troels, Anne Marie, Esther og Peter. I familiens stue er der grønne planter, der strutter af sundhed. Det kræver et helt særligt sæt grønne fingre, inden planter kommer til at se sådan ud.

På det runde bord ligger der bøger om Japan. Familien har samlet bøgerne sammen hen over de sidste 10 år. Drømmen om Tokyo, Universal Studies og at bestige Fuji er nemlig en drøm, som familien har haft længe. Og sparet sammen til i mange år. Inden længe rejser familien til Japan, men med i kufferten er der en fødevareallergi, der kræver, at familien er godt forberedt, inden de rejser afsted.

Esther, familiens yngste medlem, har nemlig en livsfarlig jordnøddeallergi.

– Når man tager til Japan, vil man jo vildt gerne udforske små gadekøkkener, men det har vi mentalt indstillet os på, at sådan bliver det ikke for os. Det kan sagtens være, at der vil være aftener med McDonalds, selvom man er i et kulinarisk mekka, fortæller Troels, mens han kigger forsigtigt hen på sin datter, der hviler sit ansigt på sin hånd.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele. Det koster kun kr. 225,- om året.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark