Nyheder

"Astma må aldrig få dig til at opgive noget"

Vi forbinder ham med sveddryppende udfoldelser på dansegulvet, medrivende musicals og tårnhøj intensitet. Men hele sin barndom har Silas Holst kæmpet med astma, de begrænsninger, den satte og, de drillerier, den gav anledning til. I dag får astmaen ikke lov til at begrænse Silas. For han ved nøjagtig, hvordan han skal dosere sine kræfter, så han kan give den fuld gas, når det gælder.

Publiceret 07/07 2022

Ca. 7 min. læsning

Del artikel

Silas Holst
Foto: Privatfoto Silas Holst

Han banker forsigtigt på døren. Timen er for længst gået i gang. Han forsøger at liste langs væggen hen til sin plads, men læreren og hele klassen kigger på ham. For sent. Igen. Endnu en måde at skille sig ud på. Endnu en gang skal han give forklaringen om, at han har været til lægen på grund af astma.

For Silas Holst var skoletiden forbundet med at stå uden for fællesskabet. Og astmaen var bare en af de ting, der fik de andre børn til at synes, at han var mærkelig. Anderledes. Uforståelig. Hvorfor kunne han ikke være med til idrætstimerne? Hvorfor kunne han ikke spille en hurtig gang fodbold i frikvartererne? Hvorfor havde han hele tiden de der sprays med sig?

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark