Viden om Kontakteksem

Hverdagen med kontakteksem

For at forebygge kontakteksem er det nødvendigt, at du ved hvad det er der udløser dit eksem og at du tager en række forholdsregler i hverdagen – både privat og på jobbet.

Publiceret 21/10 2021

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

De vigtigste forholdsregler er at undgå det der udløser eksem, uanset om det handler om hudirriterende eller allergifremkaldende stoffer.

Økologi og naturlige ingredienser

Hvis dit plejeprodukt består af og indeholder enten økologiske eller ”naturlige ingredienser” betyder det ikke nødvendigvis, at det er et godt valg i forhold til allergi. Økologiske og naturlige ingredienser kan også være allergifremkaldende.

Læs mere om naturlige ingredienser og allergi her.

Make-up

Mange unge og voksne bruger dagligt makeup, og ofte bruger man makeup i længere tid ad gangen. Mange bruger også de samme produkter dag efter dag, og risikoen for kontaktallergi bliver større, jo længere tid du er i kontakt med allergifremkaldende stoffer.

Du kan læse mere om make-up og kontaktallergi her.

Kontaktallergi gør livet sværere

En undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark viser at otte ud af ti danskere med kontaktallergi oplever at deres kontaktallergi forringer deres livskvalitet. Og de unge er hårdest ramt. 

Du kan læse mere om undersøgelsen her

Lær at gennemskue indholdsdeklarationen

Har du nogensinde stået i supermarkedet med et produkt i hånden og grublet over, hvad der gemmer sig i indholdsdeklarationen?

Læs om hvordan du gennemskuer indholdsdeklarationen her

Uddannelse og job 

Der er visse erhverv, der er mere belastende for huden end andre, og fælles for de såkaldte risikoerhverv er, at der er hyppig kontakt med vand, sæbe, eller andre hudirriterende stoffer eller hyppig kontakt med allergifremkaldende stoffer.

Du kan læse mere om kontakteksem, uddannelse og job her.

Alle har brug for berøring

Berøring er vigtig, for at vi føler os trygge og for vores tilknytning til andre. Men behovet er ikke lige let for alle at få dækket. Nogle mennesker med eksem savner kropsligt nærvær – og kan komme til at lide af det, man kalder for hudsult.

Læs artiklen om hudsult her

Dine rettigheder som patient

Her kan du finde oplysninger om hvordan udredningsforløbet går fra din læge har givet dig en henvisning, til du bliver indkaldt til hospitalet. Læs også om udredningsgaranti og ventetider.

Læs om dine rettigheder som patient her

Lyt til vores podcast om hvordan man kan tænke allergi med ind i regeringens kommende kemikalieindsats:

Medlemskab for dig med kontakteksem

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med kontakteksem har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu