Viden om Atopisk eksem Hverdagen med atopisk eksem

Sex og intimitet med atopisk eksem

Atopisk eksem bør ikke forhindre dig i at nyde sex og intimitet. Her er en række gode råd til at håndtere det ubehag, som atopisk eksem kan give i intime situationer.

Publiceret 22/02 2024

Ca. 3 min. læsning

Del artikel

Når man har atopisk eksem kan det for nogen være forbundet med ubehag at skulle være intim med et andet menneske. Ubehaget kan være både fysisk og psykisk.

Dét, andre oplever som velvære, kan opleves som ubehag, fordi ens hud er ekstra følsom. Berøring kan gøre ondt, og varmen, der opstår under intimitet, kan få huden til at klø, og gøre, at eksemet blusser op.

En skællende og rød hud kan også få nogle til at føle sig flove over deres krop og ødelægge lysten til at vise kroppen frem for andre. Ligger der hvide skæl i sengen, fordi den tørre hud har drysset, kan det også føles pinligt og akavet.

Med andre ord kan atopisk eksem gøre det udfordrende at være intim med andre (og dig selv). For et godt intimliv handler i høj grad om at acceptere den, man er, og hvordan, man ser ud.

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. Men her har du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at nyde intimitet og sex med atopisk eksem.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele. Det koster kun kr. 300,- om året.

Er du allerede medlem?
Log ind her