Viden om Allergi

Sjældne allergier

Mange mennesker har allergi overfor pollen, dyr, nikkel eller parfume, men der er også nogle mennesker, som har nogle helt særlige sjældne allergier, som kan være svære at påvise og besværlige – eller måske endda livstruende – at leve med.

Publiceret 16/08 2022

Ca. 1 min. læsning

Del artikel

Allergisk spiserørsbetændelse

Lidelsen hedder eosinofil øsofagitis på fagsprog, og er en sjælden lidelse, som primært rammer børn og unge – men også voksne kan rammes.
Læs mere her

Aluminiumsallergi

Aluminiumsallergi er ikke en farlig allergi, men den kan være voldsomt generende at have, og så adskiller den sig væsentligt fra andre metalallergier.
Læs mere her

Bedøvelsesmidler

Mange, som har gennemgået en operation, har oplevet at blive utilpas af bedøvelsen med fx kvalme og opkastning. Det kaldes bivirkninger og er ubehageligt, men ikke farligt. For nogle ganske få mennesker er deres reaktion på bedøvelse en anden, fx hvis de har allergi over for bedøvelsesmidler.

Læs mere her

Fødevareudløst anstrengelsesanafylaksi

Fødevareudløst anstrengelsesanafylaksi er en sjælden form for fødevareallergi, hvor hverken indtagelse af bestemte fødevarer alene eller fysisk anstrengelse alene fremkalder anafylaksi, men hvor kombinationen af de to giver en allergisk reaktion.
Læs mere her

Kæresteallergi

Kan man få en allergisk reaktion, fordi man har samvær med sin kæreste? Ja, det er der nogle, der oplever – men det kræver lidt detektivarbejde at finde årsagen.
Læs mere her

Medlemskab for dig med allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Bliv medlem nu