Viden om Pollenallergi i hverdagen

Holder dine symptomer dig indenfor i pollensæsonen?

I Danmark lever op mod en million mennesker med pollenallergi. Af dem har godt hver tredje betydelige gener fra pollenallergien, og det kan sætte en effektiv stopper for udendørsaktiviteterne i forårs- og sommermånederne. Men sådan behøver det ikke være.

Dine løbesko står på hylden og samler støv. Din cykel har ikke trillet mange kilometer på det seneste. Og selv den mest propfyldte picnickurv kan ikke lokke dig med på skovtur. Sådan kan virkeligheden let se ud, hvis du er meget generet af din pollenallergi.

Med udsigt til høfebersymptomer som røde, kløende øjne, en tilstoppet eller konstant løbende næse, samt en følelse af total træthed og uoplagthed, er det klart, at fysisk aktivitet og udendørsliv måske ikke er øverst på din to do-liste. Du døjer måske også med astmasymptomer, hvilket er ret udbredt blandt personer med pollenallergi, og det gør det bestemt ikke mere fristende at snøre skoene og komme ud i det blå.

Eller på arbejde. Læs vores gode råd til en allergifri arbejdsdag her

Men der er heldigvis råd at hente. Din pollenallergi behøver nemlig ikke stå i vejen for et aktivt udeliv på skovens stier, de lange landeveje eller den ternede dug på engen. Her er vores bedste tips til, hvordan du undgår symptomer, når du skal ud på tur i pollensæsonen.  

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her