Viden om Coronavirus

Høfeber eller COVID-19?

Mange har overvejelser om, hvorvidt deres symptomer er tegn på høfeber eller forkølelse – især i forbindelse med COVID-19.

Hvis din sædvanlige behandling mod høfebersymptomer virker, er det et hint om, at symptomerne ikke skyldes coronavirus. Men husk, at du kan være ramt af begge dele samtidig.

Lyt til vores podcast om hvordan symptomerne på COVID-19 og høfeber kan ligne hinanden:

Symptomer som løbende eller stoppet næse og nys eller kløende, røde øjne kan betyde mere end en allergisk reaktion på pollen, fordi udbruddet af coronavirus falder sammen med pollensæsonen. I sensommeren og efteråret kan symptomerne falde sammen med allergi over for husstøvmider eller sæsonen for udendørs skimmelsvampesporer.

Et par tommelfingerregler kan indikere, om du er ramt af høfeber eller forkølelse med corona – men det er vigtigt at huske, at man kan være ramt af høfeber og coronavirus samtidig. Man bør derfor følge myndighedernes anbefalinger om at holde sig hjemme, hvis man er det mindste i tvivl. Du bør altid rådføre dig med lægen, hvis du er i tvivl om symptomer, forholdsregler eller behandling.

Hvis du er i tvivl, skal du holde øje med følgende:

  • Virker din sædvanlige behandling mod høfeber – for eksempel næsespray, øjendråber og antihistamintabletter – så du er symptomfri eller næsten symptomfri? Så er du sandsynligvis ikke ramt af coronavirus.
  • Er dit snot hvidt eller gult/grønt? Er det hvidt og klart, tyder det på høfeber. Snot er dog altid hvidt og klart i de første dage af en forkølelse, så du skal være særlig opmærksom, hvis dit snot ændrer farve.
  • Mange – men ikke alle – som rammes af coronavirus, får feber og ondt i halsen. Disse symptomer opleves som oftest ikke ved høfeber.

Læs mere om behandling af høfeber.

Vær omhyggelig med din høfeberbehandling

Det er altid en god idé at være omhyggelig med sin behandling for høfeber, men i denne tid kan det også gøre det nemmere at tyde symptomerne på en eventuel virusinfektion.

Symptomer fra næsen kan påvirke luftvejene og give eller forværre astma. For personer med astma vil det ofte give et lettere sygdomsforløb, hvis man er velbehandlet, inden man rammes af virus. Det gælder både ved coronavirus og ved alle andre infektioner.

Er du i tvivl om, hvorvidt din astma er velbehandlet? Læs mere her.

Følg derudover altid myndighedernes anbefaling om at minimere smitterisikoen.

Oplever du symptomer fra øjne, næse og lunger, skal du tale med lægen.

Astma-Allergi Danmark har en række pollenservices. Læs mere her.

Støt vores arbejde

Som medlem af Astma-Allergi Danmark støtter du blandt andet vores rådgivning og vejledning om Coronavirus / COVID-19.


Bliv medlem nu