Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Høfeber eller coronavirus?

Mange pollenallergikere blandt Astma-Allergi Danmarks medlemmer har i øjeblikket overvejelser om, hvorvidt deres symptomer er tegn på høfeber eller forkølelse i forbindelse med COVID-19. Hvis din sædvanlige behandling mod høfebersymptomer virker, er det et hint om, at symptomerne ikke skyldes coronavirus.

Symptomer på høfeber og forkølelse med corona kan forveksles

Foto: Colourbox

​I denne tid kan symptomer som løbende næse og nys betyde mere end en allergisk reaktion på forårstræernes pollen, fordi udbruddet af coronavirus falder sammen med pollensæsonen.

For Danmarks op mod 1 million høfeberramte vækker det bekymring og usikkerhed, når den ellers velkendte høfeber også kan forveksles med en infektion med coronavirus. Mange kontakter Astma-Allergi Danmarks Rådgivning med bekymring og usikkerhed.

Et par tommelfingerregler kan indikere, om du er ramt af høfeber eller forkølelse med corona – men det er vigtigt at huske, at man både kan være ramt af høfeber og COVID-19 (coronavirus) samtidig. Man bør derfor følge myndighedernes anbefalinger om at holde sig hjemme, hvis man er det mindste i tvivl. Og altid rådføre sig med lægen, hvis man er i tvivl om symptomer og forholdsregler. 

Hvis du er i tvivl, så hold øje med følgende:

Virker din sædvanlige behandling mod høfeber – fx næsespray, øjendråber og antihistamintabletter, så du er symptomfri eller næsten symptomfri? Så er du sandsynligvis ikke ramt af COVID-19.

Er dit snot hvidt eller gult/grønt? Er det hvidt og klart snot, tyder det på høfeber. Snot er dog altid hvidt og klart i de første dage af en forkølelse, så du skal være særlig opmærksom, hvis snottet ændrer farve.

Mange – men ikke alle – som rammes af COVID-19, får feber og ondt i halsen. Disse symptomer opleves som oftest ikke ved høfeber, som til gengæld ofte giver kløe i øjne og næse.

Vær omhyggelig med din høfeberbehandling

Det er altid en rigtig god idé at være omhyggelig med sin behandling for høfeber – men i denne tid kan det også gøre det nemmere at tyde symptomerne, hvis der skulle være tale om en virusinfektion. 

Samtidig kan symptomer fra næsen påvirke luftvejene og give eller forværre astma. For astmapatienter vil det ofte give et lettere sygdomsforløb, hvis de er velbehandlet, inden de rammes af virus. Det gælder både ved coronavirus og ved alle andre infektioner. 

Følg derudover altid myndighedernes anbefaling om god håndhygiejne og at holde afstand for at minimere smitterisikoen. 

I Astma-Allergi Danmark står vi sammen – mens vi holder afstand. Husk, at vores Rådgivning sidder klar til at vejlede dig.

Rådgivningen har udvidede åbningstider på grund af corona-situationen

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning holder sig fuldt opdaterede på corona-situationen, og sidder klar til at besvare spørgsmål relaterede til allergi, høfeber, eksem og astma. De kan kontaktes på telefon 43 43 42 99 alle hverdage, og har i øjeblikket udvidet åbningstiden til 9-14.

Som medlem kan du også booke tid til at få rådgivning, lige når det passer dig. Brug selvbetjeningsportalen: Selvbetjening for medlemmer

Nyhed: 20.03.2020

Medlemskab for dig med pollenallergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med pollenallergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Vi er din medlemsforening.


Bliv medlem i dag

​​

Et medlemskab af Astma-Allergi Danmark koster 225 kr. om året 
eller det, der svarer til 19 kr. om måneden!

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Besøg vores bladarkiv

AstmaAllergi-bladet sætter fokus på temaer og nyheder inden for astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at læse uddrag fra nye og gamle blade i vores bladarkiv.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret om Astma-Allergi Danmarks aktiviteter samt de seneste nyheder om astma, allergi, høfeber og eksem.

Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning