Forskningsnyt om astma

Biologisk medicin kan forandre livet for voksne med svær astma

Har du fået konstateret astma som voksen, skal du med al sandsynlighed leve med sygdommen resten af livet. Der findes endnu ingen kur mod lungesygdommen, men forskerne er i dag blevet meget dygtige til at udvikle lægemidler, der kan få sygdommen under kontrol – selv i de sværeste tilfælde. Der er flere spændende behandlinger på vej til alle med astma.

Publiceret 27/09 2022

Ca. 5 min. læsning

Del artikel

ny hjemmeside screenshot
Celeste Porsbjerg, professor i svær astma på Lungemedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital Foto: Anna Lene Riber

Gennem de seneste år er forsker­ne kommet tættere på en be­handling, der øger livskvalite­ten for de 5-10 procent af voksne dan­skere, der har astma i svær grad. Det er mennesker med så kraftige og hyppige astmaanfald, at det ikke er tilstrække­ligt med den klassiske inhalationsbe­handling, som ellers har en god effekt blandt de fleste voksne med astma.

”Mirakelkuren” er den biologiske me­dicin, som i en årrække har vist sig at have en revolutionerende effekt over for den svære astma. Det fortæller Celeste Porsbjerg, professor i svær astma på Lun­gemedicinsk Afdeling på Bispebjerg Ho­spital, som blandt andet forsker i brugen af biologisk medicin.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark