Forskningsnyt om astma

Her samler vi de seneste nyheder om forskning i astma

10/01/2024

Har du mild astma?

Ny forskning viser, at tændte stearinlys og os fra madlavning også kan være skadeligt for dig. Postdoc Karin Rosenkilde Laursen fra Institut for Folkesundhed fortæller her om det nye studie.

19/06/2023

De markante sundhedskonsekvenser af luftforurening starter helt tidligt i livet

Forsker Marie Pedersen har i mange år undersøgt, hvordan udendørs luftforurening påvirker gravide og deres ufødte barn. Resultaterne af hendes forskning taler sit tydelige sprog. Den luft, som gravide indånder, har stor betydning for, hvor godt deres barn udvikles, og hvordan deres helbred er resten af livet.

15/05/2023

Andersens studier understreger, at luftforurening især er farlig for os, der har astma

Der er ingen tvivl om, at hvis du bliver udsat for luftforurening, er der større risiko for at udvikle astma. Det viser professor Zorana Jovanovic Andersens studier entydigt. Og hvis man har astma i forvejen, så er man desværre i risiko for at få forværret sin astma.

27/09/2022

Biologisk medicin kan forandre livet for voksne med svær astma

Har du fået konstateret astma som voksen, skal du med al sandsynlighed leve med sygdommen resten af livet. Der findes endnu ingen kur mod lungesygdommen, men forskerne er i dag blevet meget dygtige til at udvikle lægemidler, der kan få sygdommen under kontrol – selv i de sværeste tilfælde. Der er flere spændende behandlinger på vej til alle med astma.

14/04/2022

Unge piger har højere risiko for forværring af deres astma

Unge med mild til moderat astma kan risikere at miste kontrollen over deres astma, hvis deres behandling og astmaforløb ikke følges tæt. Et dansk studie har set på, hvilke faktorer der spiller ind, når det kommer til at miste kontrollen over sin astma som ung.