Nyheder

Boligområder med luft til allergikere og biodiversitet

KAB og Astma-Allergi Danmark indgår partnerskab, der skal forbedre udendørsarealer og indeklima for beboere med astma og allergi i almene boliger

Publiceret 09/02 2022

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

KAB og Astma-Allergi Danmark partnerskab
Grafik: KAB

Der skal være plads til vild natur i KAB-Fællesskabet, uden det er lig med nys og løbende næser blandt beboerne. Det er baggrunden for et nyt, grønt og allergiforebyggende samarbejde mellem KAB og Astma-Allergi Danmark.

Partnerskabet skal gennem oplysningsaktiviteter og kurser klæde KAB-Fællesskabet på til at fremme allergivenlig udvikling og vedligehold af udendørsområder og bidrage til et sundt indeklima i boliger.

”De seneste år har vi haft stort fokus på Vild Med Vilje og de mange gavnlige effekter, der følger med. Vi skal dog huske, at nogle planter kan være til gene for mennesker med allergi, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi gennem vores partnerskab med Astma-Allergi Danmark kan sørge for, at den vilde natur og allergikere kan leve side om side,” siger Lone Skriver, vicedirektør i KAB.

Det gode liv udendørs

Omkring 1,5 million danskere er berørt af astma, allergi eller en anden overfølsomhedssygdom. Høfeber alene rammer hver fjerde dansker i sommerhalvåret – ofte forårsaget af pollen fra beplantning i deres nærområder. Indsatsen kommer derfor især til at fokusere på at reducere beplantning fra eksempelvis græs og birketræer og i stedet fremme større biodiversitet med hjemmehørende blomster og urter.

”Vi arbejder hver dag for at gøre hverdagen med astma og allergi lettere for vores medlemmer og resten af befolkningen. Dette partnerskab gør det muligt at gøre en meget mærkbar forskel i deres hjem og der, hvor de har deres dagligdag. Vi glæder os til at komme i gang,” siger Anne Holm Hansen, direktør i Astma-Allergi Danmark. 

Et sundt indeklima øger livskvaliteten

Partnerskabet kommer ikke kun til at omhandle udelivet. Danskerne bruger nemlig 90 % af deres tid inden døre, og det er derfor vigtigt at sikre et sundt indeklima for at forhindre udvikling og forværring af astma og allergi.

Samarbejdet skal derfor også klæde boligorganisationernes beboere på til at forbedre deres indeklima gennem blandt andet udluftning, rengøring og eventuelt indkøb af allergivenlige produkter.

”I sidste ende handler det om at skabe størst mulig livskvalitet for beboerne i KAB-Fællesskabet. Der ved vi, at indeklimaet i den enkeltes bolig spiller en vigtig rolle. Jeg glæder mig over, at vi sammen med Astma-Allergi Danmark kan gøre en ekstra indsats for, at beboerne har det godt – både i deres boliger og i de omkringliggende grønne områder,” siger KAB’s vicedirektør, Lone Skriver.

Medlemskab for dig med astma og allergi

I Astma-Allergi Danmark ved vi, at en hverdag med astma og allergi har sine udfordringer. Derfor arbejder vi for at finde løsninger i fællesskab.

Meld dig ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark