Nyheder

Bliv vaccineret mod influenza

Influenza er en virusinfektion, som forekommer hyppigst i vintersæsonen – for personer med kroniske sygdomme, som astma, kan en influenzavaccine være en god ide, inden det kolde vejr tager fat.

Publiceret 13/09 2021

Ca. 1 min. læsning

Del artikel

Influenza Vaccination
Foto: fizkes / Shutterstock

Fra den 01. oktober til 15. januar tilbyder sundhedsstyrelsen gratis influenzavaccinationer til personer i følgende grupper: gravide, personer over 65, børn mellem 2-6 år og personer med kronisk sygdom

Personer med kroniske sygdomme, så som astma eller KOL, er ofte dårligere rustet til at håndtere influenza. Her kan en influenzavaccination inden vintersæsonen være en god ide, for at undgå en forværring af din astma eller et alvorligt influenzaforløb.

Også børn ned til 6 mdr. i risikogruppen bør influenzavaccineres. Det er fx børn med svær eller ikke-kontrolleret astma, herunder indlæggelses-krævende astma inden for de sidste 3 mdr.

I år anbefaler Sundhedsstyrelsen desuden, alle børn mellem 2-6 år bliver vaccineret mod influenza: Langt de fleste børn vil opleve en mild infektion, men et mindretal oplever komplikationer. Derudover driver børn en stor del af influenzasmitten i samfundet.

Hvis du er i en af disse grupper og gerne vil vaccineres mod influenza, kan du bestille tid til vaccination hos din læge eller henvende dig på apoteket.

Vil du vide mere om de gratis influenzavacciner så klik her.

Vil du vide mere om allergi og vaccinationer så læs med her.

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark