Nyheder

Ekstra plage for danskere med birkepollenallergi

Birkepollensæsonen er snart ovre, men mange danskere lider fortsat af symptomer fra deres birkepollenallergi. Det skyldes øgede forekomster af pollen fra bøge- og egetræer, der kan krydsreagere med birkepollen og forværre symptomer hos landets birkepollenallergikere.

Publiceret 14/05 2024

Ca. 3 min. læsning

Del artikel

pollen birk græs allergi pollensæson nys
Foto: Canva

Har du birkeallergi og undrer dig over, hvorfor du stadig har symptomer selvom birketallene er lave?

Der er en logisk forklaring. Vi finder i øjeblikket meget bøge- og især egepollen i vores fælder. Disse smukke, grønne træer kan give ekstra problemer for folk med birkeallergi, da pollentyperne krydsreagerer. Kroppen kan ikke altid kende forskel på allergenerne og selvom man kun har påvist birkeallergi, vil man altså også kunne reagere på pollen fra ege- og bøgetræer.

Den 13. maj registrerede vi et pollental for eg i Vestdanmark på 201, så der går desværre et stykke tid endnu, før birkeallergikerne kan ånde lettet op.

Læs også: Har du krydsreaktioner?

Du kan også dagligt følge med i udviklingen af de 23 pollentyper Astma-Allergi Danmarks pollentællere registrerer i vores interaktive pollengrafer.

Få hjælp af vores rådgivning

Hvis du har spørgsmål om pollensæsonen eller dine symptomer, kan du altid kontakte Astma-Allergi Danmarks Rådgivning. Ring 43 43 42 99 alle hverdage.

Hvis du har brug for gode råd, kan du også besøge Pollenportalen, Astma-Allergi Danmarks online-guide til dig, der har pollenallergi. Her finder du gode råd til behandling, samt tips og tricks til at bevare et aktivt ude- og arbejdsliv i pollensæsonen.

Besøg pollenportalen

Pollenportalen er en stor guide til dig, der har pollenallergi. Her finder du gode råd til behandling, samt tips og tricks til at bevare et aktivt ude- og arbejdsliv i pollensæsonen.

 

donation støt pollen pollenallergi

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark