Nyheder

Astma-Allergi Danmark er med i bred forebyggende alliance

Ny alliance med 25 sundhedsorganisationer kommer med anbefalinger, der skal forebygge en lang række sygdomme i fremtiden. Astma-Allergi Danmark har lavet ambitiøse målsætninger for luftforurening, allergivenlig beplantning, sundere hudplejeprodukter og antallet af allergispecialister i hele landet.

Publiceret 28/05 2024

Ca. 1 min. læsning

Del artikel

pollen birk græs allergi pollensæson nys
Foto: Danica Pension

Ny forebyggende sundhedsalliance ved navn ’Forebyggelsesalliancen For Fremtidens Sundhed’ ser nu dagens lys.

Alliancen består af en bred vifte af 25 toneangivende foreninger og organisationer i sundhedssystemet og civilsamfundet, herunder blandt andet Gigtforeningen, Psykiatrifonden, Danmarks Apotekerforening, Alzheimerforeningen og Astma-Allergi Danmark.

Klare, målbare målsætninger

Forebyggelsesalliancen kommer med en klar opfordring til regeringen om at arbejde hen imod en national forebyggelsesstrategi for 2025-2035, der skal indeholde forpligtende forebyggelsesmålsætninger og konkrete politiske initiativer.

Til hver af målsætningerne hører der konkrete målpunkter. Astma-Allergi Danmark har fremsat en række klare målsætninger, der for eksempel skal bidrage til at nedbringe antallet af patienter med kontaktallergi, der nu påvirker hver femte dansker.

’Udviklingskurven for antallet af danskere med kontaktallergi skal knækkes inden 2030. Det vil sige, at antallet af danskere med kontakteksem skal være lavere end 20 procent i 2030’.

– Vi er med i Alliancen, fordi det giver mening at løfte i flok. Sammen med stærke partnere kan vi komme i dialog med politikerne, der netop nu tegner konturerne af fremtidens sundhedssystem. Vi har i den forbindelse et skarpt fokus på at opnå bedre rammer for luftforurening, allergivenlig beplantning, sundere hudplejeprodukter og flere allergispecialister i hele Danmark, siger Anne Holm Hansen, direktør i Astma-Allergi Danmark.

Til efteråret lancerer Forebyggelsesalliancen et idékatalog med konkrete forslag til, hvordan man politisk kan indfri målsætningerne.

Alliancen ser frem til en fortsat dialog om, hvordan vi løfter den danske forebyggelsesindsats til nye højder.

Læs mere om Astma-Allergi Danmarks generelle mærkesager

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark