Nyheder

6 ting du skal vide om solcreme

Bruger du solcreme om sommeren, bruger du det ofte i lange perioder og på et stort område af kroppen. Derfor er det vigtigt at bruge en allergivenlig solcreme. Astma-Allergi Danmark giver dig her 6 gode råd om solcreme, så du kan få det bedste ud af sommermånederne.

Publiceret 15/05 2024

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Tips til solcreme
Foto: Canva

1. Brug allergimærket Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic som pejlemærke

Når du bruger solcreme med allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic, har vi vurderet ingredienserne. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om, hvad du smører på din og din families hud, men kan koncentrere dig om at hygge i ferien i stedet*.

2. Godt at skifte produkter gennem sæsonen

Det er godt at skifte mellem forskellige produkter. På den måde udsættes du ikke for præcis de samme stoffer gennem hele sæsonen. Det mindsker din risiko for at udvikle allergi over for enkelte indholdsstoffer.

3. Vælg den rigtige solfaktor

Indholdet af UV-filtre stiger jo højere faktor, du bruger. Du skal derfor tilpasse din faktor til din huds behov for beskyttelse. Nogle UV-filtre, kan give allergi, når de udsættes for solens stråler, men vælger du så lav en faktor som muligt, mindsker du mængden af UV-filter, som din hud udsættes for.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du vælger en solcreme, som beskytter mod både uva- og uvb-stråling med mindst faktor 15. Ved sart hudtype bør man bruge højere faktor efter behov. Læs mere her.

4. Solcreme kan fjerne neglelak

Vi kan godt forstå, at det vækker bekymring, hvis din solcreme pludselig fjerner din neglelak. Men det er faktisk helt normalt og fuldstændig ufarligt. Solcreme indeholder ofte olier, som blandt andet plejer huden. Disse olier kan opløse neglelakken ligesom olierne i almindelig neglelakfjerner. Det er upraktisk men altså helt ufarligt.

5. Hold øje med holdbarheden

Har du også et mindre overskudslager af ubrugt solcreme fra forrige sommer? Du behøver ikke at smide dem ud, men tjek holdbarheden bag på beholderen, hvor du kan se, om de stadig kan bruges. Hvis solcremen lugter grimt eller har en forkert konsistens, skal du ikke bruge den. Så kan der nemlig være bakterie- eller svampevækst i cremen, og det er ikke godt for din hud.

6. Når du køber solcreme i udlandet

Løber du tør for solcreme mens, du er på ferie, kan du også finde solcremer med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic i udlandet.

 

*Langt de fleste kan benytte produkter med Asthma Allergy Nordic uden reaktioner. Oplever du allergiske gener ved et produkt med vores mærke, er du altid velkommen til at kontakte os på 43 43 42 99.

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark