Nyheder

6 ting du skal vide om solcreme

Bruger du solcreme om sommeren, bruger du det ofte i lange perioder og på et stort område af kroppen. Derfor er det vigtigt at bruge en allergivenlig solcreme. Astma-Allergi Danmark giver dig her 6 gode råd om solcreme, så du kan få det bedste ud af sommermånederne.

Publiceret 09/06 2022

Ca. 2 min. læsning

Del artikel

Tips til solcreme
Foto: Canva

1. Brug allergimærket Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic som pejlemærke

Når du bruger solcreme med allergimærket Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic, har vi vurderet ingredienserne. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om, hvad du smører på din og din families hud, men kan koncentrere dig om at hygge i ferien i stedet. I vores database Kemilex kan du finde alle de mange solcremer, der bærer vores mærke, under kategorien ”Solprodukter”.

2. Godt at skifte produkter gennem sæsonen

Det er godt at skifte mellem forskellige produkter. På den måde udsættes du ikke for præcis de samme stoffer gennem hele sæsonen. Det mindsker din risiko for at udvikle allergi over for enkelte indholdsstoffer.

3. Vælg den rigtige solfaktor

Indholdet af UV-filtre stiger jo højere faktor, du bruger. Du skal derfor tilpasse din faktor til din huds behov for beskyttelse. En del UV-filtre, kan give allergi, når de udsættes for solens stråler, men vælger du så lav en faktor som muligt, mindsker du mængden af UV-filter, som din hud udsættes for.

4. Solcreme kan fjerne neglelak

Vi kan godt forstå, at det vækker bekymring, hvis din solcreme pludselig fjerner din neglelak. Men det er faktisk helt normalt og fuldstændig ufarligt. Solcreme indeholder ofte olier, som bl.a. plejer huden. Disse olier kan opløse neglelakken ligesom olierne i almindelig neglelakfjerner. Det er upraktisk men altså helt ufarligt.

5. Hold øje med holdbarheden

Har du også et mindre overskudslager af ubrugt solcreme fra forrige sommer? Du behøver ikke at smide dem ud, men tjek holdbarheden bag på beholderen, hvor du kan se, om de stadig kan bruges. Hvis solcremen lugter grimt eller har en forkert konsistens, skal du ikke bruge den. Så kan der nemlig være bakterie- eller svampevækst i cremen, og det er ikke godt for din hud.

6. Når du køber solcreme i udlandet

Løber du tør for solcreme mens, du er på ferie, kan du finde solcremer med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic i udlandet – tjek vores verdenskort og se, om der er solcremer med Den Blå Krans og Asthma Allergy Nordic i det land, hvor du er på ferie.

Find allergimærkede produkter her

Hvis du ikke kan finde produkter med Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic, kan du i vores database Kemilex læse om alle de indholdsstoffer, der kan være i de solcremer, du har adgang til. Så kan du tjekke, om produktet indeholder allergifremkaldende stoffer og finde den bedste solcreme blandt det udvalg, du har til rådighed.

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark