Støt os

Gør en mærkbar forskel – giv din arv videre til mennesker med astma og allergi

Tak for din interesse for at donere til vores arbejde. Den varmer og er vigtigt for alle, der hver dag kæmper med astma og allergi.

Uanset din donations størrelse er vi meget taknemmelige – arvedonationer og private bidrag er afgørende for vores arbejde, og hver eneste krone tæller.

Ved at skrive Astma-Allergi Danmark ind i dit testamente, kan du sikre, at de værdier, der er vigtige for dig, også bliver bevaret i fremtiden, og samtidigt kan en arv fra dig, stor som lille, hjælpe kommende generationer til et bedre liv med astma og allergi.

Vi betaler for oprettelsen af dit testamente
Har du et ønske om at støtte Astma-Allergi Danmark i dit testamente, tilbyder vi at dække udgifterne op til 5.000 kroner inklusive moms til testamentets oprettelse. Dette beløb dækker oftest alle omkostningerne.

Du kan også få gratis advokatrådgivning, så testamentet passer til din situation og er juridisk korrekt.

Kom godt i gang

Overvejer du at betænke Astma-Allergi Danmark i dit testamente, eller har du spørgsmål til arv og donation? Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig videre.

Ønsker du at blive ringet op til en uforpligtende snak? Skriv til os, så hører du fra os hurtigst muligt.

Jesper


Jesper Kloster

Ansvarlig for fonde, arv og testamente
E-mail: jk@astma-allergi.dk
Tlf: 43 22 16 93

Hvad er fordelene?

Når du skriver testamente, er det naturligt, at du tænker på dine nærmeste. Men vidste du, at du i nogle tilfælde kan støtte Astma-Allergi Danmark i dit testamente, uden at det går ud over arven til dine slægtninge? Læs mere om 30 procents-reglen længere nede på siden.

Hvis du ikke har arveberettigede slægtninge efter loven og ikke har oprettet testamente, så tilfalder din formue automatisk staten. Ved at donere til os, kan du derfor sikre, at midlerne kan gøre en målrettet og betydelig forskel for mennesker med kronisk sygdom.

Astma-Allergi Danmark er fritaget fra at betale boafgift, og arven kan derfor gå ubeskåret til foreningens arbejde. Læs mere om de økonomiske fordele herunder.

Dit testamente gør livet lettere for børn og voksne med astma og allergi og deres pårørende

Astma-Allergi Danmark arbejder for et bedre liv for medlemmer, pårørende og alle andre med astma og allergi. Det gør vi blandt andet gennem rådgivning, politisk arbejde, forskning, pollenvarsling og allergimærkning af forbrugerprodukter.

1. Støtte i hverdagen
Vores gratis rådgivning hjælper tusindvis af danskere i hele Danmark. Derudover støtter vi patienter til en bedre hverdag med kurser, artikler og videoer fyldt med gode råd til at hverdagen og klare udfordringerne i sundhedssystemet.

2. Støtte til ny viden og teknologi
Hvert år støtter vi forskning i astma og allergi, så der kan skabes ny viden og udvikles endnu mere effektive behandlinger i fremtiden.

3. Folkeoplysning
Vi samarbejder tæt med politikere og politiske aktører, fra byrådet til Christiansborg, for at skabe de nødvendige forandringer i sundhedssystemet. Desuden deltager vi aktivt i aktuelle mediedebatter og værner om forbrugersikkerheden ved at allergimærke produkter.

Arv er en afgørende indtægtskilde for Astma-Allergi Danmark. De bidrag, vi har modtaget i årenes løb fra mennesker, der har skrevet os ind i deres testamente, har skabt betydelige fremskridt for astma- og allergikampen, og frem for alt har forbedret tilværelsen for mange mennesker med astma og allergi og deres pårørende. Men vi er ikke i mål endnu. Antallet af danskere med allergi har været stigende i mange år og det kræver derfor en helhjertet og solid indsats at hjælpe børn, voksne og pårørende med at håndtere en kronisk sygdom i hverdagen.

Det er her dit bidrag kan gøre en mærkbar og betydelig forskel. Af hjertet tak.

Sådan skriver du Astma-Allergi Danmark ind i dit testamente  

1. Kom godt i gang med dit testamente:
Vi anbefaler, at du får advokathjælp til at skrive dit testamente. Sådan sikrer du, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare, og at testamentet ikke kan misforstås.

Find en advokat nær dig 

2. Skriv astma- og allergi-sagen ind i dit testamente:
Ved at skrive Astma-Allergi Danmark ind i dit testamente, er du med til at gøre en forskel for de. 1.5 mio. danskere, der lever med overfølsomhedssygdomme – uanset om du betænker Astma-Allergi Danmark med et fast beløb, en procentdel af din formue eller hele din formue.

Sådan opretter du testamente

3. Få tilskud til advokatregningen:
Hvis du vælger at betænke Astma-Allergi Danmark i dit testamente, hjælper vi med at dække omkostningerne til advokatregningen – det gør vi med et skattepligtigt tilskud til advokatomkostninger på op til 5.000 kr. inkl. moms til testamentets oprettelse. Ofte dækker dette beløb alle omkostninger forbundet med udarbejdelsen af testamentet.

Hvor meget ved du om de danske arveregler?

Det er relevant at skrive testamente, hvis man gerne vil have indflydelse på, hvad der sker med den arv, man efterlader sig.

Tag 'Arvetesten' her

De økonomiske fordele ved at donere til Astma-Allergi Danmark

Hvad skal mine nærmeste betale i arveafgifter? Og hvad betyder det for mine arvinger, hvis jeg donerer en del af min arv til en velgørende organisation?

Spørgsmål som disse melder sig naturligvis, når du overvejer at skrive en forening som vores ind i dit testamente.

Her er reglerne skruet sådan sammen, at det faktisk kan være en økonomisk fordel for dine efterladte at betænke en velgørende organisation som Astma-Allergi Danmark med din arv.

Velgørende organisationer som Astma-Allergi Danmark er nemlig fritaget for at betale boafgift, der normalt betales til staten ved udbetaling af arv. Det betyder, at hele donationsbeløbet går til at støtte foreningens arbejde.

Dette kan komme dine arvinger økonomisk til gode, hvis arvingerne ikke er såkaldte tvangsarvinger.arv testamente arveafgifter donation

Sådan kan 30%-ordningen komme dine arvinger til gode

Hvis du ikke har tvangsarvinger (ægtefæller og/eller livsarvinger såsom børn, børnebørn og oldebørn), kan du vælge at gøre brug af 30%-ordningen.

Hvis du betænker Astma-Allergi Danmark med minimum 30% af i dit testamente, kan du vælge at lade Astma-Allergi Danmark betale afgifterne for dem andre, du også vælger at betænke – det kan være niecer, nevøer eller en god ven.

Her vil hele bo- og tillægsboafgiften i stedet blive trukket i Astma-Allergi Danmarks del af arven. Det kan betyde, at dine arvinger kommer til at arve mere.

arv testamente afgifter donation støtte

*Modellen er en forsimplet beskrivelse af processen ved brug af 30% reglen.

Vi samarbejder med Det Gode TestamenteVi er en del af Det Gode Testamente, som er et samarbejde mellem 41 af landets velgørende organisationer. Det Gode Testamente gør det trygt og sikkert for dig at give noget videre.

Læs mere på www.detgodetestamente.dk

Bliv den del af fællesskabet

Som medlem af Astma-Allergi Danmark støtter du vores arbejde