Nyheder

Stort studie skal være med til at mindske bekymringen hos fødevareallergikere

Inden for forskning i fødevareallergi er der kommet langt større fokus på at øge livskvaliteten for personer med fødevareallergi. Forskerne bag et nyt, stort studie på Allergicentret under Odense Universitetshospital (OUH) håber at kunne være med til at mindske bekymringen hos personer med fødevareallergi, når de tjekker efter allergener på varedeklarationerne i køledisken.

Publiceret 09/09 2022

Ca. 5 min. læsning

Del artikel

Charlotte Mørtz
Foto: Heidi Lundsgaard

Der er fart på forskningen inden for fødevareallergi i øjeblikket. Men når det kommer til en be­handling af fødevareallergi, må vi dog væbne os med tålmodighed lidt endnu. Behandling med allergen immunterapi, enten som injektionsbehandling eller som en tablet under tungen, som du kan få, hvis du er allergisk over for græspol­len eller insektstik, er nemlig ikke klar endnu på det danske marked. Men måske kommer det snart. Et enkelt præparat til behandling af peanutallergi er netop godkendt af både det amerikanske og det europæiske lægemiddelagentur.

Ved siden af den igangværende forsk­ning i ny behandling er der dog også kommet et markant større forskningsfo­kus på øget livskvalitet. Sådan lyder det fra professor og overlæge Charlotte Got­thard Mørtz fra Allergicentret under OUH, som har beskæftiget sig med fødev­areallergi og anafylaksi i mere end 15 år. På Allergicentret i Odense er de både i gang med lovende studier i biologiske lægemidler til behandling af fødevareal­lergi, og altså også med at kigge på livs­kvalitet.

Og her springer særligt ét projekt i øj­nene, der er interessant både i omfang og mulig betydning for personer med fødev­areallergi her til lands og ude i verden.

For at læse denne artikel skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark