Nyheder

Misinformation er alles problem

Mængden af sundhedsinformation er større end nogensinde før, og en af konsekvenserne er en stigning i udbredelsen af misinformation på sundhedsområdet. Du kan med andre ord nemt risikere at få vildledende oplysninger om symptomer og behandling. Men det er, ifølge læge og medlem af Etisk Råd Ida Donkin, muligt at dæmme op for misinformationen – både på et samfundsplan og som individ.

Publiceret 23/01 2023

Ca. 5 min. læsning

Del artikel

Læge Ida Donkin
Foto: Kaare Viemose

Måske har du prøvet at sætte dig ved computeren for at søge svar på spørgsmål om sygdom og sundhed. For det meste dukker der et væld af svarmuligheder op på både Google og sociale medier. Men hvordan sikrer du dig, at svarene faktisk er brugbare?

– Det kan være svært at se forskel på indhold, der udspringer af faglighed og ekspertise på et område, og indhold, der er skabt med henblik på salg, siger læge Ida Donkin, som i flere år har beskæftiget sig med problemerne ved misinformation på sundhedsområdet. Hun udgav i 2019 bogen ”Sygt eller sundt”, der giver bud på, hvordan man kan finde rundt i den store mængde af sundhedsinformation.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark