Nyheder

Ledende overlæge: ”Søg læge, hvis du mistænker fødevareallergi”

Der er ingen tvivl om, at der er flere mennesker i de senere år, der har fået konstateret fødevareallergi. Der er samtidig heller ingen tvivl om, at der eksisterer et misforhold mellem antallet af mennesker, der tror, at de har en fødevareallergi, og dem, der reelt har det.

Publiceret 26/06 2023

Ca. 4 min. læsning

Del artikel

Overlæge Henrik Fomsgaard Kjær
Foto: Thomas Rysgaard Jensen / Tekst: Katrina Gillies Rasmussen

Har jeg mon en fødevareallergi? Det er der mange mennesker, der spørger sig selv om, når de oplever ubehag i forbindelse med et måltid. I dag vil vi selv være med til at vurdere, om vi har fødevareallergi. Og det skaber store udfordringer for dem, der rent faktisk har fødevareallergi.

Du kan ikke læse dig til, om du har fødevareallergi

Vi lever i en tid, hvor al slags information altid kun er en Googlesøgning væk. Vi finder viden om sygdomme på internettet, når vi vil finde ud af, hvad vi fejler. Vi googler symptomer og giver os selv diagnoser. Vi vil selv løse vores problemer og søger svar på, hvad vi fejler, her og nu.

– Vi ser flere og flere patienter, der mistænker, at de har fødevareallergi. Mistanken kan selvfølgelig være helt reel, men vi oplever også børn og voksne på selvbestaltede diæter på et løst og ikke fagligt funderet grundlag, fortæller Henrik Fomsgaard Kjær, der er ledende overlæge i Allergicentret på Odense Universitetshospital.

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark