Nyheder

Fysisk sygdom kan have psykiske konsekvenser

Mennesker med kronisk sygdom har øget risiko for at få en psykisk belastning. Men er de praktiserende læger gode nok til at tale om de psykiske konsekvenser, som fysiske sygdomme kan medføre? Det har vi talt med Anders Elkær Jensen om. Han er omdømmeordfører i Dansk Selskab for Almen Medicin.

Publiceret 03/05 2024

Ca. 4 min. læsning

Del artikel

Anders Elkær Jensen
Anders Elkær Jensen, omdømmeordfører i Dansk Selskab for Almen Medicin. Foto: Palle Peter Skov

Af Katrina Gillies Rasmussen

Studier viser, at mennesker med astma har øget risiko for at udvikle depression, og at de får mere antidepressiv behandling end andre danskere. Ligeledes kommer en eksemdiagnose sjældent alene. Flere studier peger nemlig på, at hudsygdommen kan medføre store psykosociale problemer som depression og angst.

Det er altså ingen hemmelighed, at fysiske sygdomme som astma og eksem kan bringe psykiske konsekvenser med sig, men er det noget, de praktiserende læger er tilstrækkeligt opmærksomme på? Det svarer Anders Elkær Jensen, omdømmeordfører i Dansk Selskab for Almen Medicin, klart ja til.

– Vi ved godt, at kroniske sygdomme kan have store konsekvenser for det enkelte menneske, men det er meget individuelt, hvordan mennesker reagerer, når de får en diagnose. Nogle mennesker føler sig handicappede og mindre værd, hvorimod andre ikke påvirkes så meget, fortæller Anders Elkær Jensen og fortsætter:

For at læse hele artiklen skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark