Nyheder

Det er populært som aldrig før, men hvorfor er vi så vilde med alternativ behandling?

Akupunktur, kinesiologi og zoneterapi. Alternative behandlinger kommer i mange forskellige former, men de har det til fælles, at de er meget populære i øjeblikket. I denne artikel dykker vi ned i, hvorfor så mange af os vælger at benytte os af den alternative behandling.

Publiceret 05/07 2024

Ca. 5 min. læsning

Del artikel

nanna gram ahlmark alternativ behandling astma allergi
Foto: SIF

Det kræver ikke mange klik rundt på internettet, inden man finder hjemmesider, der tilbyder terapisamtaler og immunsystemtests, der skal være med til at helbrede astma og eksem. Internettet beretter også om, at akupunktur kan være med til at fjerne generne fra høfeber. Det alternative marked bugner med tilbud, der meddeler, at de kan hjælpe mennesker, der har astma, allergi og eksem.

I 2017 undersøgte Region Syddanmark og Syddansk Universitet, hvor mange med astma og allergi der har benyttet sig af alternativ behandling inden for det seneste år. Næsten hver tredje med allergi havde brugt alternativ behandling. Og knap hver fjerde med astma havde prøvet alternativ behandling.

Ifølge denne rapport er vi, der har astma og allergi, altså mindst lige så pjattede med alternativ behandling som resten af befolkningen.

Det helhedsorienterede blik

De fleste af os ved godt, at der ikke er garanti for virkningen, når vi lægger os på briksen hos den alternative behandler for at få bugt med vores astma, allergi eller eksem, men alligevel er mange af os villige til at give det et forsøg. Men hvorfor egentlig? Hvorfor er der så mange af os, der hungrer efter den alternative behandling?

For at læse hele interviewet skal du være medlem.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark