Nyheder

Astmaen, der ændrede Carina

Carina Thygesen har været indlagt 37 gange siden begyndelsen af 2023. Astmaanfald og forskellige infektioner på lungerne har gjort hende til en hyppig gæst på de jyske sygehuse. Men hvad gør det ved et menneskes mentale tilstand at blive syg med svær astma?

Publiceret 08/05 2024

Ca. 4 min. læsning

Del artikel

Anders Elkær Jensen
Carinas Thygesens største ønske er at få en helt almindelig hverdag. At være den, som hun var, inden hun fik svær astma. Foto: Allan Kjærgaard Andersen

Af Katrina Gillies Rasmussen

– Jeg hostede, var stakåndet og havde det generelt bare rigtig dårligt. Det var, som om der var noget, der ikke skulle være der. Jeg havde især besvær med at trække vejret, når jeg lavede noget fysisk. Min luft var pludselig begrænset på en måde, som jeg aldrig havde oplevet før, fortæller Carina og fortsætter:

– Fra 2016 til 2019 blev jeg kastet frem og tilbage mellem forskellige sygehuse, fordi sundhedspersonalet ikke kunne finde ud af, hvad jeg fejlede. De mistænkte astma fra begyndelsen, men det var først, da jeg kom til Skejby Sygehus i 2019, at jeg fik diagnosen svær astma. Jeg fik biologisk medicin, som gjorde en stor og positiv forskel for mig. Men så fik jeg corona i sommeren 2022. Nu føler jeg desværre, at jeg er blevet slået tilbage til start. Den biologiske medicin virker ikke, som den gjorde, inden jeg fik corona. Jeg stoppede med den biologiske medicin i sommer.

Du er ikke glad længere, Carina

Jeg fanger Carina i røret, få timer efter hun er kommet hjem fra hospitalet. Stemmen er præget af de knap tre ugers indlæggelse på Regionshospitalet Gødstrup.

For at læse hele Carinas historie skal du være medlem af foreningen.

Opret dig nu, og få adgang til alt indhold samt alle øvrige medlemsfordele.

Er du allerede medlem?
Log ind her

Bliv en del af fællesskabet

Meld dig ind i Astma-Allergi Danmark