Aktiviteter

Podcasten Luftrummet

Luftrummet er Astma-Allergi Danmarks podcastserie, hvor vi sammen med dygtige eksperter og spændende gæster vender stort og småt om astma, allergi, eksem, høfeber, kæledyr og politiske emner.

Lyt med på Apple Podcasts Lyt med på Google Podcasts Lyt med på Spotify Lyt med på Podimo

Hvorfor bliver pollensæsonen værre?

Du har måske selv bemærket det. Og mærket det. Det er som om, at symptomerne på din pollenallergi kommer tidligere og tidligere på året. Og ikke nok med det, så rammer de også hårdere.

Og den er god nok. Eller: Dårlig nok. Pollensæsonen bliver længere og mere intens. Det viser både international forskning og den analyse af de forgangne 40 års danske pollensæsoner, som Astma-Allergi Danmark lavede i 2021.

Men hvad er det, der sker? Og kan vi gøre noget for at stoppe det?

Det kan du blive klogere på i denne episode af Luftrummet, hvor en af verdens førende pollenforskere, professor Carsten Ambelas Skjøth fra Aarhus Universitet, øser ud af sin viden om birk, bynke og græs, ligesom han giver sit bud på, hvilke plante- og træarter vi skal tage os i agt for i fremtiden.

Vært og tilrettelægger: Thomas Faarup

 

Medlemskab for dig med astma og allergi

I dag er omkring 1,5 millioner danskere berørt af astma, allergi, høfeber, eksem eller en anden overfølsomhedssygdom, og tallet er stigende.

Bliv medlem i dag for kun 225 kr., og støt vores arbejde.

Meld dig ind her

Lyt til alle afsnit her