Om undervisningsmaterialet

Jagten på Allergien er udviklet til grundskolen af Astma-Allergi Danmark og dækker kompetenceområder indenfor natur og teknologi, kemi og biologi.

 

Eleverne skal, via materialet på hjemmesiden, egne undersøgelser, praktiske forsøg og samarbejde, lære om de forskellige aspekter af allergi. Eleverne vil bl.a. opnå viden om huden og immunsystemets opbygning, hvordan og hvorfor hudallergi opstår, hvad de kan gøre for at minimere deres risiko for allergi og hvilke kemikalier der kan give allergi.

 

Materialet skal øge elevernes bevidsthed om de naturfaglige aspekter af hverdagen, ved at koble fx kemi og immunsystemet på cremer, deodoranter mm., som eleverne kender fra deres hverdag.

 

Materialet er optimeret til Ipad, men kan også anvendes på en PC. For at bruge materialet, skal der anvendes Uni-login.

 

Til materialet er tilknyttet en app: Tjek Deklarationen, som kan hentes i AppStore, som en Iphone app. Appen kan anvendes både til Iphone og Ipad.

 

Undervisningsmaterialet er blevet til med støtte fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler og Lundbeckfonden.

 

Pædagogisk konsulent på materialet er Anne Dorte Spang-Thomsen.

 

En stor tak til vores faglige konsulenter: Christian Avnstorp – læge med speciale i dermatologi og Charlotte Menne Bonefeld – Lektor ved Københavns Universitet, Institut for Immunologi og Mikrobiologi

 

Den digitale platform er udviklet af Miracle a/s.